Leģendārie "Credo" aicina uz 50 gadu jubilejas koncertiem

© Ieva Romaško

Šoruden tūrē pa Latvijas pilsētu koncertzālēm dosies leģendārie “Credo”. Iemesls visnotaļ vērā ņemams - grupas 50 gadu jubileja!

“Reizēm mēs aizmirstam priecāties un svinēt, bet tas mums ļoti patīk, tādēļ aicinām draugus un skatītājus svinēt dzīvi! Grupas piecdesmit gadu jubileja, manuprāt, ir labs iemesls šādām svinībām,” saka “Credo” līderis Guntis Veits. “Ar mūsu dziesmām ir izaugušas vairākas paaudzes. Tāpēc šoruden aicinām uz svinībām, lai kopā kavētos atmiņās un vēlreiz kopā izdziedātu grupas populārākos hitus un kopā ar klausītājiem vienotos mūzikā, kura izvedīs cauri piecām desmitgadēm. Kā jau jubilejas koncertos pienākas, gaidāmi arī daži pārsteigumi.”

Pirmais koncerts jau pavisam drīz, 17. oktobrī VEF Kultūras pilī, kad koncerta īpašie viesi būs aktrise Lelde Dreimane, mūziķis Ainars Virga u.c. Jubilejas koncertos skanēs ansambļa visu laiku populārākās dziesmas un arī jaunāki skaņdarbi - “Meitene ar kallu ziediem”, “Disnejlenda”, “Neko nevar skaidri zināt”, “Tur aiz mākoņiem ir saule”, “Ziņģe par bailēm”, “Lai!”, “Kad nekas nav palicis tevī”, “Smaidas” u.c.

Šajos koncertos “Credo” piedalīsies teju vai zelta sastāvā - Guntis Veits (balss, ģitāra), Armands Alksnis (ģitāra), Aivars Vīksna (basģitāra) un Gundars Lintiņš (bungas). Aiz Rīgas nākamie koncerti būs 20. oktobrī Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē, 9. novembrī Koncertzālē “Cēsis”, 17. novembrī Kultūras centrā “Ulbrokas pērle” un 30. decembrī Saldus sporta kompleksā.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.