Jāņa Lūsēna dziesma "Taisnība" pārtop "Relicseed" metālversijā

© Publicitātes foto

Latviešu metālmūzikas grupa “Relicseed” radījusi savu versiju Jāņa Lūsēna pazīstamajai dziesmai “Taisnība”, turklāt izpildītāju pulkam piesaistot arī eleganto dziedātāju Aiju Vītoliņu, kurai rokmūzika (un motocikli) arī nav sveša lieta.

Oriģinālajā versijā 80. gadu beigās Jāņa Lūsēna tapušo dziesmu “Taisnība” izpilda grupa “Zodiaks” ar Zigfrīdu Muktupāvelu un Maiju Lūsēnu priekšgalā, bet tās metālversijā grupas “Relicseed” vokālistam Edgaram Rakovskim palīgos nākusi Aija Vītoliņa. Un “Relicseed” radītajā dziesmas versijā pārsteidzošākais ir nevis Aijas skaistais vokāls un grupas smagās un asās ģitārskaņas, kas bija prognozējama vērtība, bet tieši Edgara elegantais dziedājums.

“Relicseed” pašlaik gatavojas savam 20 gadu jubilejas koncertam, kas notiks 25. oktobrī koncertzālē “Palladium”, strādājot arī pie arvien jauniem pārsteigumiem saviem klausītājiem. Arī dziesmas “Taisnība” ar Edvarda Treimaņa-Zvārguļa vārdiem jaunā versija ir viens no tiem, kas iepriecinājis arī komponistu Jāni Lūsēnu: “Malači! Ļoti laba versija. Laba skaņa un interesantas harmonijas. Man patīk!”

Dziesmu producējuši grupas dalībnieki Edgars Rakovskis, Kārlis Šteimanis un Jānis Narbuts. “Par “Taisnību” mūsu versijā iedomājāmies jau debijas albuma tapšanas laikā, taču toreiz netikām pat līdz demo ierakstam. Šobrīd gan aranžējums, gan ideja sadarboties tieši ar Aiju Vītoliņu uzmeklēja mūs pats, atlika tikai izdarīt. Ja rezultāts ir tāds, kuru atzinīgi novērtējis arī autors, tas mums ir liels gods!” priecājas “Relicseed” līderis Edgars Rakovskis. “Gaidīsim visus jubilejas koncertā oktobrī. Tam mēs gatavojamies īpaši!”

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais