"Palladiumā" uzstāsies talantīgais Aleks Bendžamins

© Publicitātes foto

Dziedātājs un dziesmu autors Alec Benjamin, kurš plašāk pazīstams ar tādiem hitiem kā “Let Me Down Slowly” un “The Book of You & I”, pošas Eiropas tūrē, kuras ietvaros nākamā gada 8. aprīlī uzstāsies arī koncertzālē “Palladium”. Biļetes tirdzniecībā no 13. septembra.

Amerikāņu dziesminieka Alec Benjamin stāsts sākās, kad viņš devās ar akustisko ģitāru uz Eiropu, kur popularizēja savu mūziku un iesildīja atzinību jau guvušus mūziķus Francijā un Vācijā. Gadījumos, kad iekļūt koncertzālēs neizdevās, viņš, lai piesaistītu sev uzmanību, spēlēja… autostāvvietās pie pazīstamu mākslinieku koncertu norises vietām. Aleka humora pilnā attieksme pret dzīvi un jauneklīgā balss - lūzuma neskartais tembrs -, savaldzināja miljoniem klausītāju. “Water Fountain”, “Let Me Down Slowly”, “End of the Summer”, “I Built A Friend”, “Paper Crown” u.c. - šīs dziesmas šobrīd jau ir viņa vizītkarte.

Debijas singlu “Paper Crown” Bendžamins ierakstījis savas studentu kopmītnes istabiņā un publicēja to 2014. gadā.

Pāris gadus vēlāk klajā nākušas dziesmas “The Water Fountain”, “End of the Summer” un “I Built a Friend”, bet 2018. gada novembrī mūziķis publicēja miksteipu “Narrated for You” ar dziesmām “If We Have Each Other”, “Water Fountain”, “Annabelle's Homework” un “Let Me Down Slowly”, kas tad arī deva atpazīstamību visā pasaulē. 2020. gada maijā izdotais debijas albums “These Two Windows” uzkāpa līdz pat “Billboard” pārdotāko albumu topa 8. vietai, bet turpmākajos gados iznākuši vēl divi albumi - “(Un)Commentary” (2022) un “12 Notes” (2024), kura veicināšanas tūres ietvaros dzirdēsim viņu arī Rīgā.

Savos koncertos Alec Benjamin uzstājas kopā ar pavadošo rokgrupu, pats spēlē akustisko ģitāru, brīžiem arī klavieres un starp dziesmām uzjautrina klausītājus, sarunājoties ar viņiem kā ar seniem draugiem. Veselīgā attieksme pret dzīvi un paša daiļradi atgādina daudzu aizmirsto patiesību, ka nekas pasaulē nav jāuztver pārāk nopietni un viennozīmīgi. “Es nekad nejūtos kā nonācis virsotnē, bet pašā apakšā, ar skatu augšup,” pieticīgi saka mūziķis.

Izklaide

Ar jaunu singlu “24/7” klajā nākuši klajā šova “X-Faktors” dalībnieki no grupas “Bekars”. Kā jau to viegli noprast pēc dziesmas nosaukuma, tajā tiek apdziedāta ikdienas steiga.