Pirms koncerta Rīgā grupa "Molchat Doma" izdod jaunu albumu

© Publicitātes foto

Baltkrievu postpanka grupa “Molchat Doma” nupat laidusi klajā jaunu studijas albumu “Belaya Polosa”. Tas izdots pirms vērienīgās koncertturnejas, kuras ietvaros grupa viesosies arī pie mums – Rīgā viņi būs 13. novembrī, koncertzālē “Palladium”. 

Pasaules mūzikas mediji jauno albumu “Molchat Doma” raksturo kā “pozitīvi kafkaisku”, “saturīgu sintīpopu ar plašu pievilcību” un kopumā visādā ziņā “augšupejošu”.

Baltkrievu postpanka un sintīpopa apvienība pēc straujajiem panākumiem 2020. gadā ir piedzīvojusi visdažādākās pieredzes, sākot ar zemāko punktu - izraidīšanu un piespiedu pārcelšanos prom no dzimtās Minskas, un beidzot ar izpārdotiem koncertiem visā pasaulē.

Un tieši ar šiem panākumiem apziņā grupa atrada savas jaunās mājas Losandželosā, kur pabeidza rakstīt ceturto studijas albumu “Belaya Polosa”, kas ir “mīlestības vēstule 90. gadu digitālajam pulsam un pārmaiņām grūtos laikos.”

Pēdējo četru gadu laikā kopš grupas pēdējā albuma “Monument” izdošanas vokālista Jegora Škutko, basģitārista un taustiņinstrumentālista Pāvela Kozlova un galvenā dziesmu autora, producenta un aranžētāja Ramana Komogorceva dzīvē ir notikušas tik lielas pārmaiņas, ka pārvērtības viņu mūzikā bija neizbēgamas. “Viss albums ir prizma, caur kuru mēģinājām atspoguļot to, kas ar mums noticis,” atzīst grupas dalībnieki. Arī šo albumu ir producējis Komogorcevs, tomēr “Belaya Polosa” skanējums ievērojami atšķiras no iepriekšējiem albumiem.

“Sintezatora viļņošanās un bungu pulss liecina, ka “Molchat Doma” darbojas citā, augstākā līmenī. Apvienība ieguva lielu sekotāju un fanu skaitu ar iepriekšējiem albumiem, kam piemīt zināms aizliegtās mūzikas šarms, kas sajūtu līmenī mūsu reģionā šķiet daudziem pazīstams. Taču “Belaya Polosa” ved mūziķus jaunā virzienā, vienlaikus saglabājot vēso, minimālistisko skanējumu, ar kuru viņi ir pazīstami. Šī pāreja bija sagaidāma un ir tikai dabiska, ņemot vērā albuma pārmaiņu tēmas un novēršanos no nemierīgās pagātnes neskaidrā nākotnē,” teikts kādā albuma apskatā.

Izklaide

Daudzas mūzikas pasaules godalgas saņēmušais amerikāņu reperis Šons "Diddy" Kombss, kuru vairākas sievietes apsūdzējušas seksuālos uzbrukumos, pirmdienas vakarā Ņujorkā aizturēts, pavēstīja ASV federālā tiesa.

Svarīgākais