“Bēdu Brāļi” izdod emocionāli “bēdubrālīgu” singlu

© Publicitātes foto

Latviešu alternatīvā roka grupa “Bēdu Brāļi” turpina tuvošanos sava jaunākā albuma izdošanai ar jaunu eksplozīvi hipnotisku un bezcerībā slīgt aicinošu singlu “Pieskaries”.

Ar “Pieskaries” Rīgā bāzētā grupa “Bēdu Brāļi” pierāda, ka ir viens no Latvijas interesantākajiem alternatīvās mūzikas projektiem, apvienojot (tas ir, vismaz cenšoties to darīt) “The Cure” melanholiju ar “Radiohead” eksperimentālo garu. Dziesmas ideja tapusi studijā Valmierā, bet pilnīgu tās skanējumu ieguvusi galvaspilsētā. Dziesmas miksu un producēšanu veica grupas bundzinieks Pēteris Ozols, bet fināla skaņas apstrādi - latvju pagrīdes mūzikas leģenda Ģirts Laumanis jeb Lomiks.

Kā stāsta dziedātājs Oskars Tu, dziesma “Pieskaries” ir dziļā pārdzīvojuma atspulgs par vientulības sajūtu, kas rodas, atrodoties neīstu cilvēku sabiedrībā: “Dziesma ir par vientulību. Viena lieta, ja jums apkārt ir cilvēki, kas ir patiesi, viņu vārdi un darbības ir īstas, un jūs, savukārt, varat kļūt par labāku cilvēku. Bet cita lieta ir būt ar cilvēkiem, kuri melo, un tu galu galā melo pats sev. Tas noved pie izolācijas sajūtas, lai gan tehniski jūs esat cilvēku tuvumā.”

Dziesmas vēstījuma papildinošā mūzikas video režisors ir Rīgā dzīvojošais mākslinieks, kurators un mūziķis Kaspars Groševs. “Pieskarties” klipā kadri no ieraksta sesijas pulsējoši un dziesmas dinamikā sajaucas ar tēlainām, heraldisku attēlu un abstraktu zīmju mutācijām.

“Bēdu Brāļi” ir latviešu alternatīvā roka grupa, kas dibināta 2012. gadā Rīgā. Grupu veido Oskars Tupuriņš (vokāls/ģitāra), Jānis Liepiņš (bass) un Pēteris Ozols (bungas), tās debijas albums “Duende” (2022) ieguva “Zelta mikrofonu” balvu kā labākais roka/metāla albums.

Izklaide

Pašmāju hiphopā sevi pieteikusi jauna repere ar skatuves vārdu Revolūcija, kura jau izdevusi debijas singlu “kumode”, piedaloties arī dziedātājai Amandai. Viņa, Ūga, BDG, Krisy (esot vēl divas) – hiphopa dāmu skaits Latvijā pieaug!

Svarīgākais