Diānas Černes jaunā dziesma tapusi meža namiņā Latgalē

© Publicitātes foto

Vasarai noslēdzoties, dziedātāja un dziesmu autore Diāna Černe izdevusi dziesmu “Tu esi viss”, kurai ir visai interesants tapšanas stāsts.

Dziesmas “Tu esi viss” mūzikas un teksta autore arī šoreiz ir pati Diāna, un tajā visā pilnībā atklājas dziedātājas varen plašās balss dotības. Īpašs akcents ir čella partijas, kuras ieskaņojusi pazīstamā čelliste Undīne Balode (“The Sound Poets” u.c. projekti).

“Šī dziesma pie manis atnāca laikā, kad es 21 dienu pavadīju Latgalē, meža namiņā,” par dziesmas tapšanu stāsta Diāna. “Tobrīd gatavoju brokastis, kad tā sāka manī skanēt. Šī dziesma man ir īpaši svarīga un, iespējams, arī vēl kādam. Es to nerakstīju kā citas savas dziesmas, šoreiz es to tikai pierakstīju. To it kā rakstīja kāds cits, caur mani.”

“Tu esi viss” video filmēts Stāmerienas pilī, kur 21. septembrī norisināsies Diānas solo koncerts. Videoklipā redzamā Diānas baltā tērpa māksliniece ir netradicionālo kāzu un izejamo tērpu zīmola “Novaliss” dizainere Laura Anspoka. Dziesmas video veidoja Kaspars Kambars.

“Šī dziesma ir iedvesma, ticība sev un tam, ka cilvēks pats ir sevis radītājs. Viss, ko mēs par sevi domājam, kā jūtamies, kam ticam arī materializējas. Tad kāpēc neticēt un nedomāt to pašu labāko par sevi?! Mums ir dotas izvēles iespējas, brīvā griba pašiem noteikt kādi un kas mēs esam, un būsim,” dziesmas vēstījumu skaidro Diāna.

Izklaide

Masu medijos laiku pa laikam parādās ziņas par “Rail Baltica” – tas ir Baltijas valstu simtgades projekts, kas būtiski un pozitīvi ietekmēs transporta pieejamību, tūrismu, ekonomiku un kopējo drošību. Daudzi ar nepacietību gaida šo iespēju. Igaunijas medijs “Postimees” atgādina, ka visās Baltijas valstīs dzelzceļi darbojas un jau šobrīd ar to palīdzību ir iespējams apmeklēt trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Svarīgākais