"Baltajā naktī" aicina uz dzejas diskotēku tukšās veikala telpās

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 7. septembrī, “Baltās nakts” ietvaros sadarbībā ar laikmetīgā teātra festivālu “Homo Novus” tukšās veikala telpās Marijas ielā 11 notiks ķermeņa un fizkultūras dažādībai veltīta pasākumu programma, ko noslēgs ikgadējā “Satori” dzejas diskotēka.

“Satori” mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” ietvaros “piedāvā iztaujāt fiziskas kultūras nozīmi, izceļot dejas, kopienas, līdzjūtības un atpūtas lomu cilvēka attiecībās ar savu ķermeni un citiem.”

Programmu iesāks “Satori” vasaras nometnē tapušo eseju lasījumi, kur ķermeņa attiecības ar mentālo un fizisko veselību, seksualitāti un novecošanu iezīmēs Anna Bindere, Daniela Zālīte, Evelīna Andžāne un Gunda Miķelsone. Eseju lasījumiem sekos dzejas performance “MaxRelax”, kurā seši dzejnieki - Agnese Radziņa, Betija Zvejniece, Henriks Eliass Zēgners, Ivars Šteinbergs, Kirils Ēcis, Laura Elcere un Roberts Vilsons - kopā ar horeogrāfi Agati Bankavu tieksies radīt telpu, kas ļautu gan pašiem, gan klausītājiem atslābt, rast mieru, mierinājumu un labsajūtu.

Programmu turpinās Agates Bankavas deju darbnīca, kurā horeogrāfe ar laikmetīgās dejas metodēm piedāvās vienoties kopīgā telpas un kustības pieredzē, bet vakaru noslēgs par tradīciju kļuvusī “Satori” dzejas diskotēka - uz skatuves kāps Agnese Krivade, Agnese Radziņa, Anna Belkovska, Artis Ostups, Henriks Eliass Zēgners, Kārlis Vērdiņš, Marija Luīze Meļķe, Māra Ulme, Rihards Bargais un Roberts Vilsons. Pasākuma scenogrāfiju veido mākslinieks Aleksejs Beļeckis un scenogrāfs Jānis Platačs, apspēlējot skolas sporta zāli.

Svarīgākais