Ansis Klintsons Malaizijā sacer dziesmu visiem dzīves gadījumiem

© Publicitātes foto

Kam kā “laika ziņu vecis”, kam kā grupas “Logo” līderis pazīstamais mūziķis Ansis Klintsons, pamazām tapinot jaunu albumu, piedāvā singlu „Tējas dziesma”.

Par “Tējas dziesmu” teikts, ka tā der visiem dzīves gadījumiem - “ja to klausās, baudot melno bergamotes “earl gray” tēju ar pienu, tad rodas sajūta ka dzīve ir feina.”

Dziesmas vārdu un mūzikas autors ir Ansis Klintsons, skaņdarbs tapis kopā ar draugu un domubiedru - bundzinieku Mārtiņu Rubiku. “Līdzīgi kā “Limuzīnā Jāņunakts krāsā” - bija tāds gadījums -, nejauši nokļuvu Malaizijā raidījumā “Četri uz koferiem”, bija vēls rudens un, relaksējoties Malaizijas tropu paradīzē, es domāju par to, ko manas dāmas dara Dzimtenē, vai ir malka kamīnam, vai līst lietus, vai sniegs, varbūt spīd saule, un vai viss ir kārtībā ar kaķiem un garastāvokli. Tādas normālas ceļinieku domas par mājās gaidītājiem,” par dziesmas tapšanu smaidot stāsta Ansis Klintsons.

Šoreiz Ansis pamēģinājis arī ko jaunu - mutes harmonikas, kas dzirdamas dziesmas intro. „Vienā brīdī, lai saprastu, kādas notis ir sarakstījušās, pa rokai atradās mana klasesbiedra Edgara Stroļa aizdotās mutes harmonikas. Galīgi neesmu eksperts mutes harmoniku spēlēšanā, bet skaņa ir valdzinoša,” atklāj mūziķis.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais