"Carnival Youth" ar anglisku singlu gatavojas koncertiem Āzijā

© Publicitātes foto

Latviešu indī mūzikas grupai “Carnival Youth” iznācis singls “Empire Of Temptations”, kas ir jūnijā izdotās dziesmas “Līdz pat bezgalībai” angļu valodas dvīnis.

Dziesma “Empire Of Temptations” jau ir guvusi atsaucīgas recenzijas Eiropas mūzikas portālos, bet 13 (!) Ungārijas mūzikas un izklaides portāli ir publicējuši dziesmas video, turklāt ungāru Gen-Z interneta portāls “Refresher” singlu straumēšanas vietnē “Spotify” pievienojis nedēļas jaunāko dziesmu sarakstam līdzās Fontaines D.C., Sabrinai Kārpenterei un Mura Masa. Vairākas publikācijas bijušas arī Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Slovākijas un Francijas medijos, turklāt dziesma nepilnu nedēļu pēc izdošanas jau atskaņota un arī iekļuvusi vairāku radiostaciju rotācijās, piemēram, Slovākijas “RTV Radio_FM”, Čehijas “Radio 1”, Vācijas “Deutschlandfunk”, Igaunijas “Raadio 2”, Lietuvas “LRT Opus” u.c.

Līdz ar dziesmas izdošanu “karnivāļi” gatavojas atgriezties starptautiskajā apritē arī ar koncertiem un jau 4. septembrī uzstāsies Prāgā, bet 5. oktobrī Bratislavā. Savukārt oktobra sākumā “Carnival Youth” pirmo reizi dosies uz Dienvidkoreju un Japānu. Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā grupai paredzēta uzstāšanās 3. oktobrī klubā “Senggi Studio” un 4. oktobrī mūzikas industrijas konferencē “Zandari festa”. Pēc tam “Carnival Youth” dosies uz Japānu un pirmais koncerts notiks 6. oktobrī mūzikas industrijas konferencē “Kansai Music Conference” Kobē. Rīgas sadraudzības pilsētā Kobē grupa sniegs otru koncertu 7. oktobrī, bet jau 8. oktobrī koncerts paredzēts Osakas mūzikas klubā “Hard Rain”. Vizīti grupa noslēgs Tokijā ar koncertu klubā “Ruby Room” 10. oktobrī.

Latvijā “Carnival Youth” uzstāsies 18. oktobrī - koncertzālē “Palladium”, kur tiks svinēta debijas albuma “No Clouds Allowed” desmit gadu jubileja un ieskandināta jaunā dekāde. Šis koncerts nebūs tikai retrospektīvs atskats uz pēdējos desmit gados radīto un piedzīvoto - tajā būs iespēja dzirdēt arī pavisam jaunas dziesmas no 2025. gadā gaidāmā albuma.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais