"Tumsa" nāk klajā ar jaunu dziesmu un pārsteidzošiem jaunumiem

© Simona Stalidzane

Leģendārā grupa “Tumsa” laidusi klajā jaunu dziesmu “Mans rīts”, kurai tapusi arī videoversija. Taču tie nav vienīgi jaunumi no grupas puses, pārējie ir krietni neticamāki…

Grupa “Tumsa”, kuru 1991. gadā Liepājā dibināja basģitārists Jānis Daugalis, joprojām ir darba spara pārpilna un šobrīd turpina darbu pie jauna albuma. Pat jau noteikts tā iznākšanas datums - albums nāks klajā 1. novembrī un tiks atzīmēts ar koncertu Latvijas 1. Rokkafejnīcā!

Lai stiprinātu šī paziņojuma patiesumu, grupa izlikusi klausītāju vērtējumam vēl vienu jaunu dziesmu - “Mans rīts”, kuras autori ir Jānis Daugalis un grupas jaunais solists Jānis Dreimanis. Jāatzīst, ka skanējums ir diezgan “netumsisks”, taču tas nenozīmē, ka dziesma ir vāja - tā ir gana interesanta un melodiska, tikai “Tumsas” rokrakstu tajā atpazīt ir diezgan pagrūti.

Video versiju producējis Kaspars Dvinskis un tas filmēts grupas agrākā solista un pāragri aizgājušā grupas līdera Mārtiņa Freimaņa dzimtajā Aizputē - dienā, kad tur tika atklāts viņa muzikālais soliņš, kuru grupa, protams, apmeklēja, bet vakarā uzstājās ar koncertu pilsētas centrā. Tas viss ir fiksēts video.

Dziesmas ierakstā piedalījies viss grupas sastāvs - bez diviem jau iepriekš pieminētajiem arī grupas ģitārists kopš tās dibināšanas Haralds Drekslers, bundzinieks Uldis Knapšis un ģitārists Krists Dēvics. Dziesmu producējis vairāku “Tumsas” albumu producents Gints Stankevičs.

Izklaide

Padzirdot par Spānijā dzīvojošā latviešu multimākslinieka Kaspara Bindemaņa iecerēm beidzot izdot albumu (starp citu, tas viņam būs debijas!), iesākumā gribējās pasmaidīt, jo par šiem plāniem dzirdēts jau vismaz pāris gadu desmitus. Un tomēr – pirmais Bindemaņa jaunais singls ir ēterā!

Svarīgākais