Aktrise Dana Lāce Rīgas centrā ar velosipēdu neriskē braukt pa ielām

© f64

Svētdien Leļļu teātrī gaidāma sezonas pēdējā pirmizrāde – Ģula Urbāna zvēru detektīvs maziem bērniem Pīļu namiņa noslēpums Māra Koristina režijā. Vienu no rotaļlietu pilsētiņas pīlēniem iedzīvinās aktrise Dana Lāce, kura par Šerloka Holmsa cienīgiem notikumiem pīļu namiņā uzzinājusi tikai, sākot darbu pie šīs izrādes.

«Manas bērnības spilgtākais zvēru detektīvs bija krievu mūzikls Mama, kur ļaunais vilks gribēja nolaupīt mazos kazlēnus. Ludmila Gurčenko spēlēja kazlēnu mammu. Stāsts man palicis atmiņā, man tas ļoti patika,» atminas aktrise.

Iespējams, daudziem televīzijas skatītājiem Dana Lāce palikusi atmiņā kā Evelīna populārajā seriālā UgunsGrēks, bet kopš šā gada sākuma viņai televīzijā ir jauna loma – viņa vada LatLoto izlozi. Šī loma aktrises repertuārā ir kaut kas pavisam jauns, un tā viņai ļoti patīk. Un tas nekas, ka pašai loterijās neveicas. «Dažkārt tas ir tik dīvaini un pat mazliet biedējoši – ka es esmu tik tuvu tam, lai izšķirtu kādu likteni. Jā, ir tāda sajūta, ka es to varu ietekmēt, taču tā jau nav. Tas jāiemācās uztvert atsvešināti,» aktrise sapratusi. Viņa atklāj: reiz arī pati piedalījusies Viking Lotto – kad varēja laimēt miljonu. «To ziņu nolasīju un aizgāju nopirkt biļeti. Domāju: tas varbūt tā zīmīgi, ka pati tajā visā esmu iekšā. Bet nu... nebija zīmīgi,» Dana sirsnīgi smej un izstāsta, ka ik pa laikam piedalās arī momentloterijā Lasis – jo grib vinnēt ceļojumu ar airBaltic, taču viņas lielākais laimests bijis vien divi lati. «Ja tā nauda man būs vajadzīga, tā atnāks. Laikam tik ļoti nevajadzēja. Iespējams, kādam citam tā bija vairāk vajadzīga,» viņa domā.

Dana jau domā arī par vasaras atvaļinājumu. Viņa saka: noteikti aizbrauks kādā ārzemju ceļojumā, un vēl ir plāniņš apbraukāt visus lauku radiniekus. «Vienu vakaru braucu mājās no teātra un kaut kur gaisā sajutu siena smaržu. Iedomājos, ka sienā neesmu gulējusi vismaz desmit gadu. Jā, gribu vasaru, gribu uz laukiem, gribu atkal gulēt sienā!»

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais