Idejas, ko iesākt vasaras pēdējā nedēļas nogalē

© unsplash.com

Vasaras izskaņā Latvijā gaidāmi dažādi pasākumi, kas iedvesmos doties piedzīvojumos un baudīt daudzveidīgas kultūras aktivitātes. "Avis" apkopojis septiņas idejas, kur doties, lai interesanti pavadītu pēdējās augusta dienas.

Senās uguns nakts Liepājā

Liepājas pludmalē pie Roņu ielas izejas uz jūru 31. augusta plkst. 20.00 uz skatuves kāps mūziķis Shipsea un dziedātāja Una Daniela, ieskandinot jūras krastu ar saviem oriģinālskaņdarbiem. Tiks aizdegti ugunskuri un svinēta Senās uguns nakts, atgādinot piejūras tautas vienotību un vēstures mantojumu. Latvijā Senās uguns nakti atzīmē jau kopš 2010. gada.

Senās uguns nakts galvaspilsētā

Lai baudītu daudzveidīgu kultūras programmu galvaspilsētā, 31. augustā dodies uz Vecāķu vai Daugavgrīvas pludmali. Tur visas dienas garumā apmeklētājus gaidīs gan radošās darbnīcas, gan jogas un meditācijas nodarbības, gan pludmales glābēju paraugdemonstrējumi, kā arī dzejas lasījumi un citas aktivitātes. Vakarā Vecāķos uzstāsies grupa “SIGMA”, “JUUK” un folkloras kopa “Vilki”. Savukārt Daugavgrīvas pludmali ieskandinās “Iļģi”, Mārtiņš Miļevskis ar perkusijām un jauktais koris “Anima”. Daugavgrīvas apkaimes talantīgie jaunie mākslinieki veidos lielformāta gleznu “Veltījums jūrai”, kura pārtaps vides instalācijā. Glezna stalācijas formu iegūs laikā no plkst. 19.30 līdz 22.00, kad ikviens no apmeklētājiem varēs uzrakstīt vēlējumu un tas taps redzams UV staros.

Kino vilciena bagāžas vagonā

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs 31. augustā svinēs savu 30. jubileju, aicinot ikvienu ciemos, lai piedalītos dažādās aktivitātēs. Pasākuma programmā ir meistarklases, muzeja ekspozīcijas apskate, braucieni ar vagoniņu ārpus muzeja teritorijas, kā arī kino vilciena bagāžas vagonā. Interesenti gaidīti Rīgā, Uzvaras bulvārī 2A no plkst. 11.00 līdz 18.00.

Gardēžu pastaiga Jelgavā

Sestdien, 31. augustā, no plkst. 12.00 līdz 14.30 Jelgavā tiek rīkota gardēžu pastaiga. Apmeklējot pilsētas gardākos stūrīšus un cienājoties ar vietējiem saldumiem, būs iespēja iepazīt Jelgavu no jauna. Lai piedalītos degustācijās iecienītākajās pilsētas kafejnīcās un konditorejās, nepieciešams iepriekš pieteikt savu dalību, rakstot uz e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Dalības maksa - 20 EUR.

Izklaide

No kalendārā iekļautajiem personvārdiem nākamnedēļ vispopulārākais vārds ir Māris, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Fizisko personu reģistra statistikas dati.

Svarīgākais