Maestro dziesmu rakstīšanas nometnē piedalīsies arī "Grammy" laureāts

© Mathias-otterberg FÄRG

17. un 18. septembrī notiks pirmā starptautiskā “Maestro songwriting camp” dziesmu rakstīšanas nometne, uz kuru aicināti pašmāju un ārvalstu mūzikas autori, producenti un izpildītāji. Pieteikšanās līdz 2. septembrim.

Nometnes pirmajā dienā dalībnieku uzdevums būs aranžēt kādu no jau populārajām Raimonda Paula dziesmām - pats Maestro dienas beigās piekritis būt par vienu no jaunā aranžējuma vērtētājiem. Lai dalībniekus arī izglītotu, nometnes organizatori uzaicinājuši divus ārvalstu lektorus, kas ar saviem aranžējumiem guvuši starptautiskus panākumus.

Pirmais no tiem - zviedru multinstrumentālists, producents un prestižās “Grammy” balvas ieguvējs Matiass Bīlunds (Mathias Bylund), starp kura klientiem ir teju visas lielākās pasaules megazvaigznes, tostarp arī tādi vārdi kā Teilore Svifta, “One Direction”, Ariana Grande, The Weeknd, Pinka, Jonas Brothers, Selēna Gomea, Sems Smits un daudzi citi.

Viņš strādājis pie mūzikas producēšanas arī Holivudas filmām - “Charlie’s Angel’s”, “Trolls”, “Bridget Jones’s Baby” un “Fifty Shades of Gray”, bet “Grammy” saņēmis par darbu pie Teilores Swiftas albuma “1989”. Matiass ir laipni piekritis būt ne vien lektors, bet arī iesaistīties komandas darbā, strādājot pie aranžējumiem un jaunu dziesmu radīšanas.

Otrs ir pazīstams un pieredzējis igauņu komponists un producents, kā arī ilggadējs Igaunijas Autortiesību organizācijas vadītājs Miks Targo (Mikk Targo) - leģendārās amerikāņu grupas “Earth, Wind, & Fire” dziesmas “One World” līdzautors. Viņš ir viens no pazīstamākajiem Igaunijas hitu radītājiem ar vairāk nekā 200 jaunradītu dziesmu bagāžu, tāpat arī projekta “Estonian Evergreens” iniciators, producents un viens no aranžētājiem.

Nometnes otrajā dienā dalībnieki nodarbosies ar jaunradi un, izkāpjot no ierastās komforta zonas, kopīgi radīs jaunas dziesmas, kuras vakarā vērtēs žūrija.

Svarīgākais