Afroedīte uzņem tempu un izdod jau otro dziesmu no gaidāmā albuma

© Publicitātes foto

Jaunā dziedātāja Afrœdīte izdevusi juteklisku skaņdarbu “Tauriņi”, kas ir jau otrais singls no pavisam drīz gaidāmā debijas albuma. Pirmais viņas singls izpelnījās negaidīti labas atsauksmes un izskatās, ka līdzīgi varētu klāties arī otrajai dziesmai.

Dziesma “Tauriņi” radusies laikā, kad dziedātāja sākusi studijas apmaiņas programmā Itālijā. “Jauna vieta un iespaidi, pakrūtē vēl pāris kņudoši tauriņi no kuriem jau sen kā bijis laiks atvadīties,” skaidro Afroedītes komanda. “Pretēji [pirmajai] dziesmai “Plakstiņi”, kas ļāva patvērumu rast ilūzijās, “Tauriņi” atspoguļo realitāti, pieņemšanu un robežu novilkšanu.” Ieskaņot to dziedātājai ar niansētu klavieru pavadījumu palīdzējis pianists Matīss Žilinskis.

Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts ar kabatas izmēra fotokameru, kuru bieži izmanto nejaušu mirkļu iemūžināšanai. “Manuprāt, šī dziesma pieprasa vizuālu kontekstu. Videoklipa stāstu izvēlējos atveidot ar Ati - ģitāristu, ar kuru kopā radījām lielāko daļu no gaidāmā albuma dziesmām. Filmēšanai izraudzījāmies Tukumu, jo tā ir pilsēta, kurā uzaugām un vieta, kas reiz saveda kopā mūs. Notvērām nejaušus mirkļus nepiespiestā gaisotnē arī Durbes pils apkārtnē, kur norisināsies albuma prezentācijas koncerts,” par videoklipa ideju stāsta Afroedīte.

Afrœdīte (rakstās viņa tieši tā, taču izrunāt varot arī kā Afroedīte - tā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” skaidroja dziedātāja) ir viena no šīs vasaras latviešu mūzikas spilgtākajām debitantēm, kura jūlijā sevi pieteica ar dziesmu “Plakstiņi”. Dziedātāja ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mūzikas akadēmijā, studējusi Antverpenes Karaliskajā konservatorijā (Beļģija) un L. Refiče konservatorijā (Itālija), piedalījusies starptautiskos festivālos - tādos kā “Great Plains” (ASV), “Refice Jazz festival’’(Itālija), “Rama Festival” (Dānija), “Ventspils Groove”, “Saulkrasti Jazz”, “Starptautiskais Operetes festivāls Ikšķilē” u.c.

Jau pieminētā debijas albuma “Mīlestības dziesmas iesācējiem” prezentācija brīvā dabā notiks 6. septembrī Tukumā, Durbes pils pagalmā. Mīlestības dziesmas iesācējiem palīdzēs atskaņot Matīss Žilinskis (taustiņi), Jānis Pastars (ģitāra), Alberts Levics (basģitāra) un Mārcis Briška (bungas).

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.