Ķīpsalas peldbaseinā notiks ūdenspiedzīvojums vaļa vēderā

© Publicitātes foto

Naktī no 7. uz 8. septembri Ķīpsalas peldbaseinā notiks starpdisciplinārs piedzīvojums “Ūdenim tuvu” - plkst. 22.22., 23.33 un 24.44.

Šo ūdenspiedzīvojumu veido un tajā piedalās jauniešu koris “Balsis” un tā mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, portugāļu mākslinieks Pedro Leitao, video meistars Pēteris Brīniņš, gaismu mākslinieks Ivars Vācers un zīmju valodas tulce Elza Veismane. Skanēs Raimonda Paula un Ineses Zanderes kordziesmu cikls “Dziesmas par Latvijas upēm”.

“Vai Upes mātei ir sava balss? Un ja ir, tad ko tā saka? Vai dabai ir pirmatnējā valoda, ko mākslinieks var saprast, iztulkot, pārveidot? Aicinām piedzīvot ceļojumu metaforiskā vaļa vēderā, Upes mātes valstībā, kur var svinēt dzīvības pamatelementu - ūdeni!” šī piedzīvojuma būtību skaidro Pedro Leitao (Pedro Leitão). “Pirmatnējais haoss, no kura dzimst pasaule dzimst - ceļš starp lietu, upēm un jūru, sapņiem un atmiņām laikā, neskartām vietām upes ielokā, eholokācija starp dziesmām un upju žestiem, un ūdeni, kas ir mūsu ķermeņa daļa. Unikāla mākslinieka un dabas saplūšana, izkopta sasaiste, zināšanas un dzīvības spēks, tās nemitīgajā un mainīgajā kustībā, lai atjaunotu un nodrošinātu mūsu kopīgās ūdens sfēras tagadni un nākotni.”

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais