Reiniku Ričijam Rū divas jaunas grāmatas

© Publicitātes foto

Bērnu iemīļotais lācēns Ričijs Rū nācis klajā ar jaunumiem – pasaku grāmatu “Ričijs Rū un lielais ceļojums” un krāsojamo un uzdevumu grāmatu ar uzlīmēm “Ričijs Rū krāso”.

Pasakās mazie lasītāji aicināti doties līdzi Ričijam lielajā ceļojumā - spēlēt paslēpes Āfrikā, atrast džungļos pazudušo skudru, noskaidrot, kam pieder pasaulē lielākā ola un mācīties pingvīnu valodu Antarktīdā. Divpadsmit stāstiņos cauri vijas draudzība, iejūtība un sirsnība. Arī šo pasaku autore ir Līga Rozentāle, bet ilustrācijas zīmējusi Guna Miķelsone.

“Nu jau trīs gadus mūsu mērķis ir radīt grāmatiņas, kas ne tikai izklaidē, bet arī izglīto un iedvesmo bērnus, palīdz tiem iemīlēt lasīšanu kā tādu,” norāda zīmola “Ričijs Rū” producente Rūta Reinika-Preisa. “Ar ko Ričija Rū stāstiņi atšķiras no citām mūsdienu grāmatām? Ar to, ka apzināti ejam uz saturu, ko var saukt par sirsnīgu un mīļu, kas mazajam bērnam māca labo - izpalīdzību, sirsnību, iejūtību un prieku. Varam apgalvot, ka nu jau tūkstošiem bērnu Latvijā Ričiju Rū sauc par savu draugu. Ja es būtu bērns, es arī būtu priecīga dzīvot līdzi visiem Ričija Rū draugiem un piedzīvojumiem.”

Pērn lācēna Ričija Rū “krustvecāki” Rūta Reinika-Preisa un Lauris Reiniks saņēma Platīna disku par pirmo izdevumu, kurš pārdots vairāk nekā 10 000 eksemplāros, savukārt otrais izdevums saņēma “Zelta mikrofonu” kā gada labākais mūzikas albums bērniem. Vērā ņemams panākums ir arī saņemtais zelta sertifikāts par “Ričijs Rū ar gaisa balonu” vairāk kā diviem miljoniem straumējumiem mūzikas izplatīšanas tiešsaistes servisos.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais