"A-Eiropa" dodas savas 25 gadu jubilejas tūrē

© Publicitātes foto

Jūlija beigās ar koncertu Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” grupa “A-Eiropa” ieskandināja savas radošās darbības 25 gadu jubilejas koncerttūri, kas augustā turpināsies vairāku Latvijas pilsētu estrādēs.

“A-Eiropa” mūziķi smaidot saka, ka jubilejas tūres pirmo koncertu droši varot dēvēt par “divām vētrām”, jo viena valdīja uz “pūtvējiņu” skatuves, savukārt otra bija sinoptiķu solītā 29. jūlija vētra, kura gan nepatraucēja koncerta gaitu.

Līdz nākamajiem jubilejas tūres koncertiem būs neliela pauzīte, bet pēc tam - 24. augustā Jelgavas brīvdabas koncertzāle “Mītava”, 28. augustā Dzintaru koncertzāle, 31. augustā Ikšķiles estrāde, 29. septembrī Daugavpils kultūras centrs, 23. novembrī Latgales vēstniecība “Gors” Rēzeknē. Liepājas koncertā skanēja populārākie skaņdarbi no grupas zelta repertuāra (“Meitenes Rīgā”, “Jūrmala”, “Tuvumā tālumā” u.c.), kā arī jauni skaņdarbi, un, kā sola mūziķi, arī nākamajos koncertos klausītāji dzirdēs labāko skaņdarbu izlasi. “Viens no galvenajiem nosacījumiem programmas sagatavošanā bija dziesmu autentiskā skanējuma saglabāšana - tāpat kā mūsu dziesmas skan radiostacijās, diskotēkās un naktsklubos, jo vēlamies atmosfēru piepildīt ar enerģiju un “draivu”,” saka “A-Eiropas” līderis Arturs Duboks - grupas dibinātājs, solists un visu hitu mūzikas un tekstu autors.

Bez Artura Duboka grupā muzicē arī Egors Kovaļkovs (soloģitāra), Juris Ruskulis (taustiņi, bekvokāls) un Matīss Uškāns (bungas), tāpat koncertus kuplina dejotājas Karolīna un Anastasija. Grupas koncertā, kas 28. augustā notiks Dzintaru koncertzālē, piedalīsies arī īpašie viesi - grupa “Singapūras Satīns”, šovbalets “Todes” u.c. mākslinieki.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais