Dobeles novada Miltiņos notiks džeza festivāls

© Julija Zakirova

Noslēdzot šīs vasaras Latvijas džeza festivālu sezonu, 31. augustā Dobeles novada Bērzes pagasta Miltiņos, bijušajā kultūras namā “Zelta Druva”, norisināsies pirmais “Craft and Jazz” festivāls. Tas sastāvēs no divām daļām: Baltijas mājražotāju gadatirgus un džeza meistarklasēm, kas turpināsies ar vakara džeza koncertu un deju programmu vēsturiskā kultūras nama lielajā zālē.

“llgtspēja nozīmē veco lietu transformāciju jaunajās un funkcionālajās. “Dvoretsky distillery” iegādājās kultūras namu “Zelta Druva”, lai pārvērstu to jauna līmeņa rūpnīcā augstas kvalitātes Latvijas produktam. Izdomājām - pirms ķeramies klāt pārbūves darbiem, ir laiks to nosvinēt,” tā festivāla rīkotājs, uzņēmējs Ivans Dvoreckis.

Ņemot vērā to, ka festivāls notiek bijušajā kultūras nama teritorijā un telpās, šī gada vienojošā tēma ir “Time Machine”. Proti, 80. gados, kultūras nama “Zelta Druva” aktīvās darbības laikā, cilvēkiem īpaši vajadzēja likt lietā iztēli, lai ražotu un rādītu jaunas lietas un produktus, “bet džezs astoņdesmitajos viscaur zemeslodei turpināja skanēt - grūvs, “smooth jazz”, fanks un “fusion” iekaroja auditorijas sirdis un deju grīdas,” vēsta pasākuma rīkotāji. Līdz ar to apmeklētāji aicināti ierasties festivālā 80. gadu tērpos.

Festivāla muzikālajā daļā, kas sāksies plkst. 18.00, uz bijušā kultūras nama skatuves kāps Rīgas Doma kora skolas audzēkņu džeza ansamblis “Harmonijas Hameleoni”, avangarda džeza grupa “Avangarda Vangards”, Ralfa Arbidāna džeza trio, bet kulminācijā varēs dzirdēt saulainās Jūlijas Zakirovas programmu “Golden Hour”. Pēc virknes ar klausāmkoncertiem, ko vadīs mūzikas žurnāliste Anete Ašmane-Vilsone, apmeklētāji varēs uzdejot džeza, fankmūzikas, disko un grūva ritmos no vinila platēm, kuras būs sagādājuši DJ VinK un Mixmaster AG.

Izklaide

Padzirdot par šobrīd Spānijā dzīvojošā multimākslinieka Kaspara Bindemaņa iecerēm izdot jaunu albumu, iesākumā gribējās pasmaidīt – par šādiem plāniem dzirdēts jau vismaz pāris gadus desmitus. Un tomēr – vismaz pirmais Bindemaņa jaunais singls ir ēterā!

Svarīgākais