Ar koncertu Rīgā pie savējiem atrādīsies German Superfin

© Publicitātes foto

Rīgas klubā “First” 16. augustā notiks atraktīvā Latvijas dziedātāja, skaņu producenta un trompetista German Superfin solokoncerts. Tajā skanēs gan mūzika no albuma “Bogemny Dom”, gan skaņdarbi no jaunā albuma, kas tiks laists klajā 2024. gada nogalē.

German Superfin žanrs ir “electronic noise” un atmiņā paliekošu popa piedziedājumu mikss, piešķirot izpildījumam bohēmisku un alternatīvu atmosfēru, turklāt skanējumam ir akadēmiski pamati, kas izveidojušies, mācotiues Latvijas Mūzikas akadēmijas trombona klasē.

Latvijas klausītāji German Superfin vislabāk zina kā režisores Jekaterinas Lanskajas muzikālās īsfilmas “Nāriņas sapnis” mūzikas autoru un galvenās lomas atveidotāju. Īsfilma ir saņēmusi galvenās balvas kino konkursos Ņujorkā un Parīzē, un ir nominēta balvām vairākos prestižos starptautiskos kinofestivālos. Pagājušajā mēnesī German Superfin iesildīja slaveno Ukrainas dziedātāju Ivanu Dornu, apstiprinot spoža un harizmātiska dziedātāja slavu - arī pēc Ivana Dorna teiktā, “Germans bija ļoti pārliecinošs”. Abi iepriekš jau bija tikušies festivālā “Cannes Indie Shorts Awards”, kur projekti ar viņu piedalīšanos tika pie vairākām nominācijām un bija iekļauti pasākuma oficiālajā programmā.

Savu pirmo studijas albumu “Bogemny Dom” Germans laida klajā 2022. gadā. “Tas bija veltīts cilvēkiem un notikumiem mākslinieciskajā vidē un kļuva par radošās darbības manifestu mūsdienu nestabilajos apstākļos. Albums saņēma labas kritiķu atsauksmes un ieguva cienītājus gan Latvijā, gan aiz tās robežām,” apgalvo viņa komanda.

“Es aicinu visus uz klubu “First” - uz koncertu bez ierobežojumiem. Būs absolūta brīvība! To man iemācīja Vecrīgas ieliņas, kurās sāku savu ceļu mūzikas pasaulē. Gaidu visus!” tā German Superfin.

Izklaide

Padzirdot par šobrīd Spānijā dzīvojošā multimākslinieka Kaspara Bindemaņa iecerēm izdot jaunu albumu, iesākumā gribējās pasmaidīt – par šādiem plāniem dzirdēts jau vismaz pāris gadus desmitus. Un tomēr – vismaz pirmais Bindemaņa jaunais singls ir ēterā!

Svarīgākais