"Dagamba" pošas Rojai, Ikšķilei un Saulkrastiem

© Publicitātes foto

Grupai “Dagamba” labs piedāvājums - programmā “Labākais no “Dagamba” repertuāra” iekļauti skaņdarbi no grupas programmām “Bach Against the Machine”, “#LudwigVanRammstein” un “Dagamba feat Tchaikovsky”.

Ar savu labāko skaņdarbu apkopojumu “Dagamba” 10. augustā aplaimos Rojas estrādi, 17. augustā - Saulkrastu estrādi un 7. septembrī - Ikšķiles estrādi, solot “jaukt stilus un ārdīt robežas, piedāvājot klasiku oriģinālās interpretācijās un rokmūziku ar klasikas elementiem”.

“Dagamba” skanējuma pamatā ir ideja, veidojot neierastu sadarbību starp dažādiem mūziķiem un komponistiem, atklāt pārsteidzošas un iepriekš nedzirdētas nokrāsas. Piemēram, programmu “#LudwigVanRammstein” iedvesmojusi Vācijas mūzikas pasaules pazīstamāko un pretrunīgāko pārstāvju - klasiskās mūzikas komponista Ludviga van Bēthovena un grupas “Rammstein” - daiļrade. “Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, taču vienlaikus viņiem ir daudz kopīga - viena valsts, viena valoda un mūzika, kura pārsteidz un lauž stereotipus,” saka grupas līderis Valters Pūce.

Programmas “Dagamba feat Tchaikovsky” pamatā ir Pētera Čaikovska daiļrade - protams, netradicionālā skanējumā. “Čaikovskis, viens no klasiskās mūzikas grandiem, ir klātesošs arī mūsdienās. Viņa mūzika tiek izmantota kino skaņu celiņos un datorspēlēs, savukārt baleta “Riekstkodis” apmeklējums Ziemassvētku laikā ir kļuvis par tradīciju daudzām ģimenēm visā pasaulē. Tāpēc šī programma ir sadarbības projekts ar lielo meistaru, it kā viņš pats joprojām dzīvotu starp mums, tāpat kā dzīvo viņa mūzika,” skaidro Valters. Savukārt grupas jaunākajā programmā “Bach Against the Machine” grupai “Dagamba” raksturīgajā manierē sakausēta akadēmiskās mūzikas tēva, izcilā komponista Johana Sebastiana Baha mūzika un vienas no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē - “Rage Against The Machine” - daiļrade.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais