Diona izdod "starp rindām lasīt" liekošu dziesmu

© Harijs Blāze

Ar jaunu dziesmu “Atpakaļ sauc” klajā nākusi Diona. “Singls vēsta par dzīves attiecību ironiju, kad nereti cilvēki alkst viens pēc otra, bet katrs citā laikā, kas nekad nesaskan abiem kopā,” ziņo dziedātājas komanda.

Dziesmas “Atpakaļ sauc” mūzikas un teksta autore ir pati Diona, līdz ar to stilistiski te nekādu brīnumu nav - šai jaunajai dziedātājai tipisks gabals. Savukārt teksts liks saausīties “dzelteno” ziņu cienītājiem - ņemot vērā portālos plaši izskanējušos Dionas attiecību stāstus, bet, vai šajos vārdos ir saklausāms kas sensacionāls, lai paliek noslēpums, tas ir, noklausieties dziesmu un domājiet paši!

“Esmu bijusi attiecībās, kur šķiet, ka nesaņemu uzmanību, mani nenovērtē, neuzklausa, nav līdzās, kad tas ir vajadzīgs. Protams, ka tas attiecības ātri vien noved strupceļā, un pavisam dabīgi arī mana attieksme mainījās, tā kļuva vienaldzīga, attiecības beidzās. Un tieši tas bija mirklis, kad sajutu “Atpakaļ sauc” vēstījumu, jo brīdī, kad otrs attapās un uzrunāja, tā teikt “sauca atpakaļ”, vilciens jau bija aizbraucis un tad, kad vilciens ir aizbraucis, neko vairs nevar padarīt, tas ir nokavēts - tāpat, kā tas ir uz perona, tēlaini izsakoties. Ticu, ka šāda sajūta un līdzīga situācija ir pazīstama daudziem,” stāsta Diona.

Singls tapis divos laika posmos. Tas iesākts emociju spilgtumā pirms pāris gadiem, bet pabeigts tikai šovasar, jau esot pavisam citā dzīves posmā un saprotot, ka tieši tā pabeigšana radījusi īstu brīvības sajūtu no vēstītā piedzīvojuma. “Emocijas nav jāslēpj - tās ir jāizdzīvo tad, kad tās ir, un pat tad, ja ir sajūta, ka viss ir “vilkts aiz astes” un peldēts pret straumi. Arī straumē var nejauši ieraudzīt, ko iesākt, ieraudzīt to, kas liks peldēt pretī labajam un pozitīvajam, līdz ar to palīdzēs orientēties un aizpeldēt pareizajā virzienā. Šī nav manifestācija, lai kāds mani sauktu atpakaļ, bet gan brīvības, mugurkaula esamības un kāda dzīves posma noslēguma sajūtu veidojošs kopums, ko īsāk varētu raksturot kā mieru pēc vētras,” skaidro Diona.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais