Samanta Tīna izdod rolanda če sarakstītu dziesmu

© Šeila Orlova

Ar jaunu dziesmu “Dzenos sev līdzi” klajā nākusi dziedātāja Samanta Tīna. Jau tās pieteikums vēsta par “jauno Samantu Tīnu”: dziesma ir “par sevis atrašanu, savu vērtību noteikšanu un sekošanu tām” un aicina “sekot sev, dzīties pakaļ saviem kanoniem, neskatoties atpakaļ, bet pieņemot visu notikušo kā mācību stundas, tādējādi dzīvojot harmonijā ar sevi un citiem.”

Labā ziņa: dziesma “Dzenos sev līdzi” stilistiski atgādina “iepriekšējo Samantu Tīnu” - tas ir enerģisks, pārliecinošs popgabals, ar kādu Samanta sevi pieteica, pirms bija devusies sevis meklējumos uz Indiju. Tam gan ir izskaidrojums, jo izrādās, ka singla mūzikas un teksta autors ir reperis rolands če. “Jutu, ka nepieciešams cilvēks, kurš ir pilnīgi pretējs savā radošajā izpausmē tam, kāda esmu es. Esmu ārkārtīgi patīkami pārsteigta par to, kā Rolands mani šajā dziesmā un dziesmas tekstā ir sadzirdējis un nodevis manu vēstījumu,” savu pirmo sadarbību ar reperi atzinīgi vērtē Samanta.

Saturiski - ir vērts ieklausīties. “Dziesma ir par to, ka lielu daļu sava laika mēs mēģinām dzīties kaut kam pakaļ, meklējot sevi, taču liela ir māksla saprast to, kas esi Tu pats, kas patīk tieši Tev, necenšoties līdzināties nevienam, bet sevis iespējami labākajai versijai. Rīkoties tā, lai ar savām vērtībām, plāniem, mērķiem un redzējumiem kļūtu par elku pats sev,” filozofē Samanta. “Kad esi sevi atradis un nolicis sevi kā sevis labākās versijas sasniedzamo uzdevumu, tad viss kļūst skaidrs - lai vai kas notiktu, lai ko kāds teiktu, es paļaujos uz sevi, sekoju sev, saviem mērķiem un vērtībām tieši tā, kā es vēlos un kā es gribu būt. Pieņemot un izzinot sevi, mēs varam dzīties pakaļ sev, nevis kādam citam.”

Dziesmai tapis arī videoklips, ko veidojusi producentu kompānija “Film Naked” un režisore Ināra Šumeiko, bet klipa operators ir Ritvars Bluka. “Laikā, kad cilvēki cenšas stāstīt skumjus stāstus, raudāt, pārdzīvot un čīkstēt, ka viss ir slikti, vēlējos radīt skaistumu, prieku, sievišķību - odu sievietēm, sievietes skaistumam un spēkam,” stāstu vēsta režisore.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais