Eda Šīrana koncertus Kauņā iesildīs lietuviešu "The Roop"

© Publicitātes foto

Nepilnas divas nedēļas pirms Eda Šīrana uzstāšanās Kauņā kļuvis zināms, ka tos iesildīs arī pie mums redzētā lietuviešu apvienība “The Roop”. Matemātikas tūres koncerti 3. un 4. augustā notiks S. Darjus un S. Girēna stadionā Kauņā, bez lietuviešiem uz skatuves būs iespēja redzēt arī britu dziedātāja Kaluma Skota uzstāšanos.

“The Roop” Latvijas sabiedrībai nav sveši - daudzi noteikti atceras viņu spilgto uzstāšanos Lietuvas Eirovīzijas dziesmu atlasē ar skaņdarbu “Yes, I do” un vēlāk Eirovīzijā ar kompozīciju “Discoteque”. Šī grupa dibināta 2014. gadā, Viļņā. Katrs ar savu muzikālo pieredzi - apvienību veido vokālists Vaidots Vaļukēvičs, bundzinieks Roberts Baranausks un ģitārists Mants Benišausks. Grupas nosaukums cēlies no angļu vecvārda “to roop”, kas nozīmē izraudāties, izkliegties, radīt lielu troksni.

“Ir liels gods dalīt skatuvi ar Edu Šīranu un iesildīt viņa divus stadiona koncertus Kauņā! Mēs ļoti ilgi sekojam Eda karjerai un ļoti cienām viņa radošumu, sasniegumus un silto cilvēcisko pieskārienu. Interesanti, ka mēs reiz nofotografējāmies ar viņa kartona izgriezumu un pie sevis domāju, ka pienāks brīdis, kad tiksimies klātienē. Ļoti iespējams, ka šī cerība pārtaps realitātē,” prāto “The Roop” līderis Vaidots Vaļukēvičs.

“The Roop” sola pārsteigt stadionā sanākušos abu koncertu klausītājus. “Mēs gatavojam īpašu šova programmu un, lai tā būtu vēl interesantāka, nolēmām ietvert divas pilnīgi jaunas dziesmas, kas nav pieejamas nevienā mūzikas platformā. Mēs vēlamies šo mūsu iesildošo koncertu padarīt unikālu!”

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais