Aicina uz "Bauda sportot Mežaparkā" pirmajiem oficiālajiem treniņiem Mežaparkā

Svētdien, 1.maijā ar dažādām aktivitātēm tiks uzsākta projekta „Bauda sportot Mežaparkā” vasaras sezona, kas kulmināciju sasniegs 28.augustā ar labdarības pasākumu Nike Riga Run 2011.

1.maijā Mežaparkā, aktīvi sportojot, tiks uzsākta vasaras treniņu sezona - skriešana, nūjošana, skrituļslidošana un rollerslēpošana - viss, lai pilnvērtīgāk sagatavotos 28.augusta labdarības pasākumam „Nike Riga Run 2011”.

„Veselības dienas” ietvaros no plkst.: 13.20 uz galvenās skatuves pie ieejas Dziesmu svētku estrādē notiks atraktīva Nike skriešanas apģērbu modes skate ar pazīstamiem mūziķiem, aktieriem, sportistiem un treneriem modeļu lomās. Viņi visi ikdienā labprāt un regulāri skrien, tādejādi uzturot savu fizisko tonusu. Liene Šomase, Markus Riva, Jana Key, Intars Rešetins, Gunta Baško, Viktors Ignatjevs ir tikai daži no skates modeļiem. Vienlaicīgi tiks prezentēti projekta „Bauda sportot Mežaparkā” treneri, kas pastāstīs par plānotajiem bezmaksas treniņiem visas vasaras garumā.

Pēc modes skates un prezentācijām būs kopīgi pirmie oficiālie skriešanas, skrituļslidošanas, nūjošanas un rollerslēpošanas treniņi, kopīga fotografēšanās Lielajā estrādē un video klipu filmēšana Mežaparka trasēs.

„Būs iespēja pieteikties labdarības pasākumam „Nike Riga Run 2011”, un pirmajiem tiks īpašas dāvanas. Domāju, ka modes skatē varēsim redzēt, kā sportisks apģērbs ne tikai palīdz pašā sportošanas procesā, bet arī - cik labi mēs izskatāmies tajā. Prieks, ka tik daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki izteica vēlēšanos piedalīties šajā projektā,” saistošāko šajā dienā uzsvēra Nike vadītājs Latvijā Vents Aperāns.

„Nike Riga Run 2011” dalībniekiem būs iespēja startēt 7 disciplīnās - 10km skrējienā, kas vienlaicīgi būs Latvijas čempionāts šosejas skrējienā, 10km skrituļslidošanā, 10km nūjošanā, 10km rollerslēpošanā, 4x2.5km stafetes skrējienā, Swedbank 4x2,5km stafetes skrējienā skolu komandām un bērnu skrējienā.

Jau no aprīļa visiem sportot gribētājiem ir iespēja katru otrdienu, trešdienu, ceturtdienu un sestdienu Mežaparkā piedalīties projektā „Bauda sportot Mežaparkā” – bezmaksas grupu skriešanas, nūjošanas, skrituļslidošanas un rollerslēpošanas treniņos profesionālu treneru vadībā īpaši šim nolūkam izveidotās distancēs.

Interneta vietnē www.nikerigarun.lv jau ir sākusies pieteikšanās labdarības skrējienam. Pirmie 500 dalībnieki, kas reģistrēsies dalībai jebkurā no distancēm, savā īpašumā iegūst oficiālo „Nike Riga Run” skriešanas kreklu. Pirmie 450 jau pieteikušies!

Visi ienākumi no skrējiena dalības maksas tiks ziedoti fonda „Ziedot.lv” labdarības projektam „Mazajām sirsniņām”. Ziedojums dalībai individuālajās distancēs – 5 lati, stafetes skrējienā - 10 Ls. Dalības maksa pieaugušajiem 1. jūnijā palielināsies.

Tāpat Swedbank un Latvijas Olimpiskā komiteja aicina Latvijas skolēnus veidot komandas un piedalīties 4x2,5 km stafetē, lai, līdz ar individuālajām balvām, cīnītos par vērtīgu sporta inventāru savai skolai. Bērniem un skolu komandu stafetes dalībniekiem piedalīšanās skrējienā ir bez maksas.

Šogad pasākuma organizatoru mērķi ir lieli - „Nike Riga Run” ir jākļūst par īstiem sporta svētkiem ar augstu organizatorisko un sportisko līmeni, interesantām trasēm, vērtīgu balvu fondu un gaišām emocijām, jo skrienot palīdzēsim piepildīt daudzu smagi slimu bērnu cerības.

Svarīgākais