Dailes teātrī būs skatāms Reiņa Sējāna un Elzas Leimanes kopdarbs

© Publicitātes foto

Mūziķa un komponista Reiņa Sējāna un Latvijas Nacionālā baleta vadošās solistes un horeogrāfes Elzas Leimanes kopdarbs “Vārna” ar simfonisku vērienu 8. un 9. novembrī izskanēs Dailes teātrī.

““Vārna. Lidojums vienā cēlienā” ir stāsts par cilvēku - ne par vārnu - par cilvēka iekšējo cīņu, par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā, tuvošanos bīstamajam un sevis no jauna iepazīšanu. Vārna kā simbols, kā ārkārtīgi intelektuāli attīstīts un skaists putns, šo stāstu palīdz izstāstīt tā, lai katrs tajā ieraudzītu sevi,” tā tiek pieteikta šī izrāde.

“Vārna” dienasgaismu piedzīvoja 2016. gadā Latvijas nacionālajā operā un baletā, bet pagājušā vasarā ar grandiozu vērienu tā viesojās koncertzālē “Lielais Dzintars” Liepājā. “Mūsu “Vārna” savā ziņā ik reizi mainās. Tā pielāgojas un iedvesmojas no uzstāšanās vietas. Tamdēļ ar priekpilnu nepacietību gaidām “Vārnas” lidojumu Dailes teātra skanīgajā plašumā,” saka Elza Leimane.

Reinis Sējāns: “Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu, jo, lai arī “Vārna” ir dzimusi jau 2016. gadā, tik krāšņu lidojumu tā nebūs piedzīvojusi nekad. Brīnišķīgā Dailes teātra skatuve ar savu vēsturi un noslēpumainību, “Sinfonietta Rīga” ar krāšņo skanējumu, Elza un četri vadošie baleta solisti ir tik jaudīga komanda, par kādu es vienmēr esmu sapņojis. “Vārnu” vēl joprojām uzskatu par savas dzīves nozīmīgāko darbu, jo tā man ir ne tikai palīdzējusi tikt cauri grūtībām, bet turpina rādīt ceļu arī šodien.”

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais