Laima Vaikule savā festivālā pulcēs kuplu skaitu vietējo

© Publicitātes foto

Nākamās nedēļas nogalē no 26. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiekošais festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala 2024” pulcēs 45 māksliniekus no 14 valstīm. Starp tiem būs arī kupls skaits vietējo izpildītāju.

Par Laimas festivāla regulārajiem viesiem var dēvēt Jāni Stībeli un Intaru Busuli, kuri jau vairāku gadu garumā apbur “Laima Rendezvous Jūrmala” publiku ar saviem priekšnesumiem kopā ar pasākuma saimnieci Laimu Vaikuli - šis trio plānots arī šā gada programmā.

Jāpiebilst, ka gluži nesen Laima Vaikule un Jānis Stībelis izlaida jaunu dziesmu “Saule un Mēness”, kas arī skanēs festivālā.

Stībelim un Busulim blakus vietu sāk ieņemt arī Normunds Rutulis, kurš pagājušā gada festivālā apliecināja savu lielisko skatuvisko formu un šogad turpinās priecēt ar savu samtaino balss tembru. Tāpat arī šogad uz festivāla skatuves būs atraktīvais Markus Riva un lieliskās balss īpašniece Dināra Rudāne, kuri spilgti sevi parādīja 2023. gada koncertā. Festivālā pirmo reizi piedalīsies Ivo Fomins un Igo - brāļi, kuriem katram ir savs skatuviskais tēls un savi hiti, bet kurus mūsu publika vienlīdz mīl. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies arī grupas “Musiqq” dalībnieki Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris, arī Aija Andrejeva te ir vienmēr gaidīta un pastāvīgs festivāla viesis, kura vienmēr aizrauj skatītājus ar saviem ekspresīvajiem priekšnesumiem. Šī gada jaunpienācēji - grupa "Citi Zēni un dziedātāja Grēta.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais