Ar retu koncertu atrādīsies leģendārā grupa “Bērnības milicija”

© Publicitātes foto

Leģendārā latviešu indīroka apvienība “Bērnības milicija” sniegs retu koncertu, piedaloties “Židrūna Pārmaiņu svētkos” 24. jūlijā, Sporta 2 kvartālā.

“Bērnības milicija” ir Rīgas neatkarīgās mūzikas kulta grupa, kas viegli atpazīstama ar savu unikālo mūzikas rokrakstu, kura centrā ir grupas līdera Jura Simanoviča minorīgi melodiskā ģitārspēle un vokāls. Tekstos izskan sevi nesaudzējoši vērojumi par “esamības nepanesamo smagumu, attiecībām ģimenē, bērnībā un arī atturīga, bet bezkaislīga kritika par patērētājsabiedrības ēnas pusēm.”

Bez Simanoviča grupas rindās vēl ir Aiga Upeniece pie basģitāras, Aigars Valdmanis pie bungām un Filips Derums pie sintezatora un metalofona - šāds kvarteta sastāvs nostiprinājies kopš 2010. gada, un tieši minēto trīs mūziķu pienesums atšķir “Bērnības milicijas” daiļradi no Simanoviča solo darbības. Tā, cita starpā, ir varen ražīga - pēdējā desmitgadē Jurim bijuši trīs solo albumi un viens “Bērnības milicijas” albums.

“Man pašam šis koncerts ir pārsteigums. Gaidu to tāpēc, ka ilgi neesam spēlējuši kopā. Būs forši! Koncertā spēlēsim kaut ko pa druskai no visa, izņemot pirmo albumu,” stāsta Simanovičs. “Bērnības milicija” līdz šim radījusi piecus studijas albumus: “Mūzika dejām” (2004), “Naktī guļot uz muguras” (2008), “Nevieta” (2011), “Dzeriet van Hutena kakao!” (2013) un “Apokrifi” (2014/2021).

Jāpiebilst, ka “Bērnības milicija” minētajā koncertā nebūs galvenajā lomā - “Židrūna Pārmaiņu svētki” iecerēti kā svinības, lai atzīmētu notikumu rokgrupas “Židrūns” darbībā. Proti, pēc vairāk nekā 20 gadu pastāvēšanas “Židrūns” uz laiku pārtrauks savu darbību bez konkrētiem nākotnes plāniem. Vokālistam Klāvam Kalnačam ņemot pauzi, pārējie grupasbiedri solās turpināt savu pienesumu latvju mūzikai citā veidolā, bet līdzīgās noskaņās.

Taču “Bērnības milicija” šajā koncertā nav nejauši - viņi ir “Židrūna” vienaudži, līdzgaitnieki un arī viens no grupas mūziķu iedvesmas avotiem Latvijā. Abas apvienības arī ilgi spēlējušas vienā mēģinājumu telpā Rīgā, Ādmiņu ielā.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais