Lielupes vidusskola rīko Pavasara svētkus

Lielupes vidusskola (Aizputes ielā 1a, Jūrmalā) rīko Pavasara Saules svētkus un Māmiņu dienu. Tie notiks skolā un tās apkaimē sestdien, 7.maijā, no pulksten 10 līdz 16, un uz tiem laipni aicināts ikviens interesents.

„Šie būs jau otrie Pavasara svētki un Māmiņu diena, ko rīko mūsu skolas audzēkņi, vecāki un teātra studija „Pūces māja”. Iepriekšējie Pavasara svētki pagājušajā gadā arī notika 7.maijā, un tie pulcēja ļoti daudz apmeklētāju,” informē Lielupes vidusskolas direktora vietniece ārpusskolas un audzināšanas darbā Dace Judina. „Svētku adresāts un mērķauditorija ir skolas audzēkņi, viņu vecāki, vecvecāki un pārējie ģimenes locekļi, kā arī tuvākas un tālākas apkaimes iedzīvotāji. Pasākumi ir pilnīgi bez maksas – tā ir mūsu skolas dāvana māmiņām, ģimenēm un visiem Saules mīļotājiem. Vienlaikus tā ir arī skolas atvērto durvju diena, kurā var uzzināt visu par izglītošanos Lielupes vidusskolā.”

Lielupes vidusskolas Pavasara svētku programmā ir rīta cēliens kopā ar folkloristu Ernestu Spīču un „Sprīdīša skolas” radošajām meistardarbnīcām, ar mini gadatirgu, dažādiem konkursiem par un ap Sauli, mīklām, atjautības uzdevumiem, rotaļām un ģimeņu orientēšanās stafeti lieliem un maziem. Vēlāk skolas aktu zālē priecēs Māmiņu dienas koncerts. Noslēgumā būs mūzikas studijas „Grieži” brīvdabas koncerts, sadziedāšanās un dziesmu kari. Par mūziku gādās teātra studijas „Pūces māja” puiši.

„Lielupes vidusskola ar šādiem Pavasara svētkiem ir atradusi oriģinālu veidu, kā rīkot skolas atvērto durvju dienu,” iniciatīvu atzinīgi vērtē Jūrmalas pilsētas domes Izglītības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Ilmārs Ančāns. „Pašlaik, kad skolās sarūk audzēkņu skaits zemās dzimstības dēļ, ļoti svarīgi ir katrai mācību iestādei atrast un parādīt sabiedrībai to īpašo, kas atšķir skolu no skolas un kas var būt pievilcības faktori, kuru dēļ ir vērts izvēlēties tieši šo skolu. Ar šādu domu Jūrmalas pilsētas dome šogad pirmo reizi rīko arī vērienīgu pasākumu pilsētas muzejā – 1.maijā tur būs skatāma izstāde „Izglītība Jūrmalā”, kurā vienkopus varēs iepazīt visu izglītības iespēju piedāvājumu.”