Latviju pārņem jauns tetovējumu trends – vietējo gardumu attēli. Kāpēc latvieši tā dara?

© Ekrānuzņēmums

Patriotiskas garšas tetovējumi – vai tas ir šīs vasaras trends? Nav divu domu, jo mūsu redakcija jau atkal saņēmusi ziņu no “Food Union”, ka šovasar jau otrais cilvēks ir informējis uzņēmumu par to, ka uz sava ķermeņa iemūžinājis tā ražoto gardumu – biezpiena sieriņu “Kārums”.

“Sveiki, apliecinot savu milzīgo mīlestību pret Kārums sieriņiem un visu Kāruma produkciju, tapa jauns tetovējums. Paldies Jums! KĀRUMS, ONE LOVE” - šādu ziņu uz "Kārums Instagram" iesūtīja 21 gadus veca dāma, kas sevi raksturo kā ugunīgu rudmati no Liepājas.

Līdzīgs gadījums notika arī pirms mēneša - kāds drosminieks uz kājas uztetovēja saldējumu “Karlsons”. Par šo gadījumu var izlasīt šeit .

Kāpēc tautieši izvēlas tieši mūsmājās ražotu našķu tetovēšanu, nevis populāros ziedu ornamentus vai ko citu? Varam vien pieņemt, ka tas ir sava lepnuma par vietējo ražojumu apliecinājums, kas simbolizē ciešu saikni ar Latvijas tradīcijām, vietējo identitāti un piederības sajūtu. Bet varbūt tas ir arī radošs veids, kā patērētāji nes Latvijas vārdu pasaulē?





Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais