Pie kaimiņiem Lietuvā bezmaksas koncertā uzstāsies britu zvaigzne Rita Ora

© Publicitātes foto

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 25. jūlijā jau trešo gadu notiks festivāls “Jauns kā Viļņa”, kurā ar bezmaksas (!) koncertu vienā no pilsētas lielākajām zaļajām zonām – Viņģa parkā (Vingio parkas) – uzstāsies britu popzvaigzne Rita Ora.

Festivāls “Jauns kā Viļņa” pērn piesaistīja rekordlielu apmeklētāju skaitu - 70 000, un organizatori cer uz līdzīgu atsaucību arī šogad. Viļņas 701. dzimšanas dienas programmā būs vēl vairāk koncertu, sporta pasākumu, izklaides, kā arī aktivitāšu senioriem un bērniem. Vienas dienas bezmaksas festivāls piedāvās eklektisku klasiskās mūzikas virtuozu sastāvu, tostarp Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra orķestri Ričarda Šumila vadībā un neparastus duetus, kā arī mūsdienu popmūzikas, roka un elektroniskās mūzikas izpildītājus. Šogad festivālā ir īpašs papildinājums - Jauniešu skatuve, uz kuras uzstāsies daudzas mūzikas grupas, tostarp Baltos Varnos, DJ Nevykele, Kabloonak, Katarsis, Kyla Vėjas!, Lukas Pilkauskas, Pijus Opera un Shower.

Koncerta kulminācija būs britu popzvaigznes Ritas Oras uzstāšanās. Kopš 2012. gada Rita Ora ir nostiprinājusi savu talantīgas vokālistes, aktrises un modes ikonas statusu. Viņas debijas albums “Ora” 2012. gadā ierindojās Apvienotās Karalistes albumu topa augšgalā, ko stiprināja tajā iekļautais hits “How We Do (Party)”. Nesen dziedātāja paziņoja par atgriešanos uz skatuves pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma. Rita Ora ir pazīstama ar saviem enerģiskajiem priekšnesumiem, ar aizrautību un entuziasmu katrā dziesmā.

“Festivāls atspoguļo patieso Viļņas būtību - tas ir jauneklīgs, bet tajā pašā laikā piesaista cilvēkus ar dažādu mūzikas, kultūras un izklaides gaumi. Tas ir viens no vasaras gaidītākajiem pasākumiem, jo rada maģisku atmosfēru plaukstošajā Viņģa parka oāzē. Pilsētas dzimšanas dienas svinību laikā parks kļūst par dzīves centru, kas pulcē daudzas paaudzes un tautības - no bērniem līdz senioriem, no Viļņas iedzīvotājiem līdz mūzikas entuziastiem no Lietuvas reģioniem un viesiem no ārzemēm,” ciemos vilina Viļņas oficiālās tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības aģentūras “Go Vilnius” vadītāja Dovile Aleksandravičiene.

Izklaide

Rīgas klubā “First” 16. augustā notiks atraktīvā Latvijas dziedātāja, skaņu producenta un trompetista German Superfin solokoncerts. Tajā skanēs gan mūzika no albuma “Bogemny Dom”, gan skaņdarbi no jaunā albuma, kas tiks laists klajā 2024. gada nogalē.

Svarīgākais