"Laba Daba" piedāvās plašu aktivitāšu programmu

© Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, no 12. līdz 14. jūlijam, Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki” tiks ieskandināts mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba”. Šogad apmeklētājiem tiks piedāvāts redzēt un dzirdēt ap 60 dažādus māksliniekus, kuri uz piecām skatuvēm pārstāvēs dažādus mūzikas žanrus un mākslas veidus.

Par daudzveidīgo muzikālo sadaļu informāciju vislabāk gūt “Labas Dabas” mājas lapā - var vienīgi pieminēt, ka vieni no galvenajiem festivāla māksliniekiem ir Islandes elektroniskās mūzikas apvienība “GusGus”, kuri uz Lāča skatuves kāps naktī no 13. uz 14. jūliju.

Šogad īpaša programma būs uz skatuves “Kraukļa ligzda”, kur būs iespēja piedzīvot “sound system” mūzikas kultūru - būs skatāmi un klausāmi teju 20 mūziķi, dīdžeji un apvienības, tostarp arī viesi no Lielbritānijas un Igaunijas. Skatuves un starpžanru mākslas programmā dzeja, poētisms un eksperimenti mijiedarbosies ar ierastām, mazāk ierastām un pavisam neierastām skatuves mākslas formām - tas viss Šķūnī jeb uz Suņa skatuves. Kā ierasts, festivālā 36 stundas darbosies arī Radio NABA tiešraides skatuve, kurā plānotas vairāk nekā 50 dažādas intervijas ar dalībniekiem un apmeklētājiem, kā arī dažādi priekšnesumi, interakcijas un skatuvju koncertprogrammas.

Aktivitātēm bagāta šogad būs arī festivāla radošā pļava, kur nodarbi atradīs gan lielie festivāla viesi, gan mazie. Ar pašiem mazākajiem būs iespējams atpūsties “Babyroom” mazuļu terasē, bet bērniem būs jautri piedzīvojumi kopā ar darbnīcu “Nītaurēni”, Latvijas Lego® fanu klubu, mini zoo dārzu “Dzīvais sapņu dārzs”, dzīvnieku draugu stūrīti “Zootēka” un citiem radošiem notikumiem.

Relaksācijai būs pieejamas dažāda veida masāžas, kā arī pirtis. Šogad būs atvērta īpaša labdarības tetovēšanās studija, kā arī fantāzijai vaļu varēs ļaut dzejas rakstīšanas un etno instrumentu meistarklasēs. Labo lietu tirgus pļavā amatnieki un mājražotāji piedāvās dažādas modes pērles, kā arī ikdienai noderīgas preces. Darbosies arī dabīgo ziepju un hennas tetovējumu darbnīcas, kā arī daudz kas cits.

Un vēl - arī šogad apmeklētāju iemīļotākā aktivitāte “Pie dabas krūts” gaidīs visas drosmīgās un lieliskās dāmas atliet savas krūtis ģipsī. Parasti šī aktivitāte lielāko uzmanību izpelnās festivāla otrajā dienā un/vai vēlākās vakara stundās…

Izklaide

Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un dziesmu izpildītāju konkursā “Supernova” dziesmu pieteikšana šogad sāksies jau 20. augustā, bet uz žūrijas atlasīto un nākamajā kārtā iekļuvušo izpildītāju vārdu publiskošanu skatītājiem un klausītājiem nenāksies gaidīt līdz 2025. gada sākumam – tie tiks noskaidroti jau novembrī.

Svarīgākais