"Jumprava" pārsteidz ar jaunu un ironisku video

© Publicitātes foto

Gaidot savu līdz šim lielāko koncertu, kas notiks 31. augustā Mežaparkā, grupa “Jumprava” izdevusi jaunu singlu un tā video. “Interneta dzīvnieks” ir dziesma, kas būs iekļauta arī šogad gaidāmajā albumā “Jumprava 2024”.

Albumu “Jumprava 2024” plānots izdot augustā, un tajā būs apkopotas grupas radītās dziesmas, kas tapušas dažādos laika posmos - dziesmas, kas šodienas koncertu dzīvē jau ieguvušas jaunu skanējumu, tādēļ albumā tās būs jaunā aranžējumā, un dziesmas, kas dažādu apstākļu dēļ nav nonākušas pie plašākas publikas, lai arī, pēc pašu mūziķu domām, ir pelnījušas sastapt savu klausītāju. Albumā būs arī divi jaunumi, un viens no tiem ir jau minētais singls “Interneta dzīvnieks”.

“Interneta dzīvnieks” tapis kā vērojums par šā brīža sabiedrību interneta un tehnoloģiju laikmetā, kurā lielu (pārāk lielu…) daļu no ikdienas aizņem viedierīces. “Tā noteikti nav kritika vai kādas noteiktas pozīcijas “par” vai “pret” ieņemšana. Tas vairāk ir kā trešās puses vērojums un varbūt neliels aicinājums - lietot to visu samērīgi un jēgpilni, jo būtībā tehnoloģijas nav ne labas, ne sliktas - tās ļauj mums radīt tiešām lielas lietas. Arī mūsu jaunais klips nebūtu iespējams bez jaunāko tehnoloģiju klātbūtnes,” norāda dziesmas vārdu un mūzikas autors Aigars Grāvers.

Video sižetā ar nelielu ironiju tiek apskatīti dažādu profesiju pārstāvji, kuri savus darba pienākumus nespēj veikt pilnvērtīgi, jo uzmanību ik pa brīdim novērš viedierīces. Klipa idejas autors ir Aigars Grāvers, kurš kopā ar Ilvu Centeri pildījuši arī režisora lomu videoklipa uzņemšanas un montāžas procesā, savukārt operatora un montāžas darbs bija uzticēts Kasparam Dvinskim.

Rezultātā sanācis interesants video vēstījums ar mazliet ironisku tekstu, savukārt stilistiski - elektronizēti “jumpraviska” dziesma grupas labākajās tradīcijās.

Izklaide

Noslēdzot šīs vasaras Latvijas džeza festivālu sezonu, 31. augustā Dobeles novada Bērzes pagasta Miltiņos, bijušajā kultūras namā “Zelta Druva”, norisināsies pirmais “Craft and Jazz” festivāls. Tas sastāvēs no divām daļām: Baltijas mājražotāju gadatirgus un džeza meistarklasēm, kas turpināsies ar vakara džeza koncertu un deju programmu vēsturiskā kultūras nama lielajā zālē.

Svarīgākais