Grupa "Dagamba" noslēdz 11 solokoncertu tūri pa Ķīnu

© Publicitātes foto

Pirmo reizi kāda neatkarīga mūzikas grupa no Latvijas realizējusi vērienīgu solo koncertu tūri Ķīnā – akadēmiskās mūzikas huligāni “Dagamba” priecēja klausītājus 11 pilsētās, uzstājoties koncertzālēs, kurās koncertus regulāri sniedz daudzi pasaulē populāri mākslinieki.

Pēc mēnesi ilgas koncerttūres, grupa “Dagamba” atgriezusies no tālās Ķīnas ar jaunām pieredzēm, iespaidiem un neaizmirstamām koncertu atmiņām. Lai tiktu šajā tūrē, grupa izturēja milzīgu atlasi jeb konkursu, kurā no neskaitāmām pasaules labākajām “crossover” mūzikas žanra grupām tika izvēlēta tieši “Dagamba”.

“Neticami skaista un piedzīvojumiem bagāta koncerttūre, kur redzējām, kā mūsu koncertos notiek publikas transformācija no kautrīgajiem ķīniešiem pirmajās minūtēs, līdz mežonīgiem rokmūzikas faniem [koncertu turpinājumā]. Par šādu publikas reakciju bija pārsteigti pat koncerttūres organizatori, kas pārspēja vispozitīvākās ekspektācijas,” priecājas “Dagamba” līderis Valters Pūce.

Šajos koncertos “Dagamba” atskaņoja labākos skaņdarbus no visām savām programmām. Lai arī kurā pasaules malā koncerts notiktu, grupa vienmēr atskaņo arī latviešu mūziku, tāpat programmā nemainīgi tiek iekļauts kāds ukraiņu skaņdarbs, paužot savu nostāju un atgādinot, ka karš Ukrainā vēl nav beidzies. Koncerta kulminācijā “Dagamba” kopā ar skatītājiem vienojās kopīgā Ludviga van Bēthovena “Odā priekam”, kas pazīstama arī kā Eiropas Savienības himna, un ko grupai par pārsteigumu zinājuši dziedāt visu koncertu apmeklētāji!

“Īpaši patīkama sajūta bija apzināties, ka grupa, pārstāvot mazu valsti - Latviju, spēj pārsteigt un aizraut cilvēkus citā pasaules malā. Katrā no 11 pilsētām, kur uzstājāmies, tikām uzņemti ar īpašu sirsnību un jutāmies ļoti gaidīti. Liels prieks, ka “Dagamba” tur ir lielā cieņā un spēj ar mūziku uzrunāt tik daudz cilvēku!” priecājas mūziķi.

Šobrīd grupa atgriezusies Latvijā un gatava ar jauniem spēkiem un iedvesmu doties pie saviem klausītājiem. Tuvākie koncerti - 10. augustā Rojā, 17. augustā - Saulkrastos, 24. augustā - Līgatnē (“Zeit”) un 6. septembrī - Dzintaru koncertzālē.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais