"Bel Tempo" izdod Berlīnē ierakstītu, sapņainu singlu

© Publicitātes foto

Pašmāju projekts “Bel Tempo” (Jūlijs Melngailis un Andis Ansons) laidis klajā jaunu dziesmu “A Dream” - sapņains singls ar krietnām indī ģitārmūzikas piedevām, kas savā noskaņā labi atbilst nosaukumā ietvertajam kodam.

“Bel Tempo” jaunā dziesma ierakstīta Berlīnes studijā “T.B.M. L.T.D.” sadarbībā ar producentu Džeremiju Bleku (Jeremy Black), kurš strādājis arī ar tādiem māksliniekiem kā “Bon Iver” un FJAAK. “A Dream” bijis pirmais skaņdarbs, kas sarakstīts kopā ar Bleku, taču - ne pēdējais. “Šī dziesma kļuva par nākamo pāris nedēļu radošās sadarbības pamatu, kā laikā ierakstījām vairākus skaņdarbus. Pavisam drīz arī tie ieraudzīs savu dienasgaismu,” informē “Bel Tempo” solists un tekstu autors Jūlijs Melngailis.

Līdz ar dziesmu nācis klajā arī tās mūzikas video. “Mēs paši filmējām visu radošo procesu ar vecu kameru,” stāsta Jūlijs. “Ņēmām to līdzi uz Berlīni, filmējām kadrus no studijas Rīgā un Latvijas rietumkrastā, kur sākās jaunās mūzikas tapšanas process.” Grupas draugs Sems Basets (Sam Bassett), kurš vada modes filmas nodaļu angļu fotogrāfa Nika Naita (Nick Knight) studijā “SHOWstudio” Londonā, veidojis video pēcapstrādi, izmantojot mākslīgā intelekta ģenerētas datoranimācijas, lai radītu haotisku, sapnim līdzīgu vizuālu efektu.

Jāpiebilst, ka jau šo ceturtdien, 11. jūlijā, grupa uzstāsies ar koncertu kultūrtelpas “M/Darbnīca” āra terasē. “Esam pavadījuši ilgu laiku studijās un radošajās nometnēs, un nu ir laiks atrādīt, ko esam radījuši. Būs arī interesanti pārsteigumi,” vilina Andis Ansons. 12. jūlijā “Bel Tempo” uzstāsies arī Tallinā, festivāla “Tallinn Colors” ietvaros. Koncertos Jūlijam Melngailim un Andim Ansonam uz skatuves pievienojas arī Krišjānis Bremšs (bungas) un Rūdolfs Zagorskis (analogie sintezatori).

Izklaide

Rokgrupa “Effekts” pieteikusi jau novembrī gaidāmo debijas albumu “Zudusī paaudze”, kā pirmo singlu izdodot albuma tituldziesmu. “Tā dod ieskatu albumā ietvertajās melanholiski sulīgajās emocijās, kurās apvienoti elektronikas un postpanka mūzikas elementi,” tā piesakās paši mūziķi.

Svarīgākais