Pie Laimas Vaikules uzstāsies arī Eirovīzijas uzvarētājs Nemo

© Publicitātes foto

Pēc sensacionālās uzvaras Eirovīzijā šveicietis Nemo ar saviem koncertiem ir uz izķeršanu – pie mums viņš iepriekš bija pieteikts ar koncertu nākamā gada 10. aprīlī koncertzālē “Palladium”. Taču izrādās, ka viņš Latvijā viesosies jau krietni ātrāk – tūlīt, tūlīt Laimas Vaikules organizētajā festivālā!

Pirmo reizi pie mums 24 gadus vecais (jaunais) Nemo, īstajā vārdā Nemo Metlers, ieradīsies jau šī mēneša beigās, lai ar savu hitu “The Code” un vairākām citām kompozīcijām uzstātos festivāla “Laima Rendezvous Jūrmala” otrajā dienā, 27. jūlijā. Plānojas arī kopīga dziesma ar pašu festivāla saimnieci Laimu Vaikuli, kas varētu kļūt par īstu šā gada festivāla “naglu”.

Jāatgādina, ka Nemo ar dziesmu “The Code” maijā uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, atnesot Šveicei pirmo uzvaru šajā konkursā kopš Selīnas Dionas triumfa 1988. gadā. Nemo Metlers dzimis 1999. gadā Bīlē, Šveicē. Jau trīs gadu vecumā pievērsies mūzikai, sākot apgūt vijoles, bungu un klavieru spēli. Turpinot izglītību klasiskajā mūzikā, Nemo četrus gadus veltīja operdziedāšanas apguvei. 13 gadu vecumā viņš pievienojās populārā mūzikla “Ich war noch niemals in New York” ansamblim, iegūstot skatuves pieredzi gada garumā. Savukārt 17 gadu vecumā Nemo pievērsās repam, izdodot divus EP jeb minialbumus un gūstot itin labas atsauksmes atzinību - tādas dziesmas kā “Ke Bock”, “Du” un “Himalaya” ierindojās augstās vietās Šveices topos. Pašlaik mūziķis dzīvo Londonā, kur turpina radīt jaunas dziesmas.

Un vēl kāda nianse informācijai - Nemo ir atklāti paziņojis par savu nebināro identitāti, “uzsverot, ka viņus ir jāuzrunā ar vienskaitļa vietniekvārdu “viņi”,” informē festivāla organizatori.