Iznācis hiphopa singls ar Imanta Ziedoņa dzejas vārdiem

© Publicitātes foto

Latvijas hiphopa skatuve piedāvā kārtējo jauno un daudzsološo izpildītāju – šoreiz tas ir mūziķis ar skatuves vārdu Raidītājs. Viņš nupat izdevis singlu “Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp”, kura vārdi aizgūti no dzejnieka Imanta Ziedoņa daiļrades.

“Raidītājs ir izcils piemērs tam, kā mūsdienu jaunie reperi spēj apvienot mūsdienīgo hiphopa skaņu ar klasiskās latviešu literatūras vērtībām. Izmantojot Ziedoņa dzejas vārdus, Raidītājs ne tikai parāda cieņu pret literatūras mantojumu, bet arī apliecina, ka senas dzejas tēmas joprojām ir aktuālas un spēj rezonēt ar mūsdienu jauniešu izjūtām un pārdzīvojumiem,” tā tiek pieteikts šis singls.

Raidītājs uzskata, ka “Imanta Ziedoņa dzeja ir neizsmeļams iedvesmas avots, kas runā ar cilvēkiem visos laikmetos”, un “viņš vēlas nodot šos spēcīgos vēstījumus arī savas paaudzes klausītājiem, pierādot, ka literatūras klasika var atrast savu vietu arī mūsdienu mūzikā.”

Dziesma “Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp” liek aizdomāties par līdzjūtību un empātiju - tēmām, kas mūsdienu sabiedrībā ir īpaši nozīmīgas. “Ar šo dziesmu Raidītājs cer piesaistīt uzmanību ne tikai savai mūzikai, bet arī veicināt diskusijas par emocionālo veselību un savstarpējo atbalstu,” pauž jaunā repera komanda.