"Melo-M" būs rekords – uz skatuves vienlaicīgi skanēs 135 čelli

© Publicitātes foto

Jau pēc nedēļas, 9. jūlijā, Mežaparka Lielajā estrādē būs iespēja pieredzēt rekordlielu čellu skanējumu “Melo-M mega orķestra” koncertā - vienkopus uz vienas skatuves muzicēs 135 čellisti no visas Latvijas, pārstāvot visas čellistu paaudzes.

Desmit gadu laikā čellistu trio “Melo-M” iniciētā orķestra dalībnieku skaits ir trīskāršojies un motivējis uzsākt čella spēli ļoti daudz jauniešiem, kuri piedalīsies arī šā gada koncertā. Jāuzsver, ka tik vērienīga čellistu apvienošanās uz vienas skatuves ir unikāls notikums ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

“Ir liels gandarījums par iespēju muzicēt tik lielā čellistu sastāvā un prieks, ka čellistu skaits Latvijā strauji pieaug un mūsu koncerti motivē un iedvesmo uzsākt čella spēli jauniešiem,” pauž “Melo-M” līderis, čellists Kārlis Auzāns. “Šie būs īsti mūzikas svētki un šoreiz skatītājus aicināsim sēdēt koristu tribīnēs, no kurām varēs dziedāt līdzi pasaules un Latvijas mūzikas hitiem.”

“Melo-M mega orķestra” izpildījumā izskanēs tautasdziesma “Bēdu manu lielu bēdu”, “Līvu” leģendārā “Dzimtā valoda”, grupas “Imagine Dragons” hits “Radioactive, “Pink Floyd” slavenā “Another Brick in the wall”, Silvestra Stallones boksa grāvēja “Rokijs” tituldziesma “Eye of the Tiger” un daudzu citu skaņdarbu atskaņojumi, kas ieguvuši popularitāti visā pasaulē, kā arī komponista Kārļa Auzāna orģinālskaņdarbi, kas radīti īpaši šim koncertam.

Izklaide

Latvijas hiphopa skatuve piedāvā kārtējo jauno un daudzsološo izpildītāju – šoreiz tas ir mūziķis ar skatuves vārdu Raidītājs. Viņš nupat izdevis singlu “Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp”, kura vārdi aizgūti no dzejnieka Imanta Ziedoņa daiļrades.