Lindsija Loena atkal nonāk cietumā

© Scanpix

Pagājušās nedēļas nogalē vairākas stundas apcietinājumā atkal pavadījusi aktrise Lindsija Loena. Losandželosas tiesa viņai piesprieda 120 diennakšu cietumsodu par nosacītās atbrīvošanas noteikumu pārkāpšanu, taču pēc vairākām stundām aktrises advokāti iesniedza apelācijas lūgumu, un viņiem izdevās panākt savas klientes atbrīvošanu pret 75 000 dolāru lielu drošības naudu.

Sākot skatīt lietu, kurā 24 gadus vecā L. Loena apsūdzēta 2500 dolāru vērtas zelta kaklarotas zādzībā no kāda juvelierizstrādājumu veikala, tiesnese Stefānija Sautnere nospriedusi, ka šis incidents vērtējams kā iepriekš noteiktās nosacītās atbrīvošanas (par 2007. gadā notikušu automašīnas vadīšanu reibumā) nosacījumu pārkāpums. Kaut gan pašā kaklarotas lietā tiesa mīkstinājusi apsūdzības un pasludinājusi, ka lietu skatīs 3. jūnijā, kā zibens spēriens no skaidrām debesīm nācis L. Loenai noteiktais 120 dienu cietumsods. Spriedums stājies spēkā nekavējoties, un ap pieciem pēcpusdienā oranžajā cietumnieka tērpā ģērbtā L. Loena nogādāta vienā no Losandželosas sieviešu cietumiem, ziņo AP.

Tomēr jau pēc nepilnām piecām stundām advokātiem izdevies panākt viņas atbrīvošanu. L. Loenas aizstāvis Šons Čepmens Holijs stāstījis, ka viņš iesniedzis apelāciju gan pret cietumsodu, gan 480 stundu ilgo sabiedrisko darbu (Losandželosas morgā un sieviešu slimnīcā), kuru piespriedusi tiesa. Advokāts uzsvēris, ka tiesnese lēmumu pieņēmusi emociju dēļ, – tam neesot nekāda pamata, jo L. Loena vēl nav atzīta par vainīgu kaklarotas zādzībā.

AP atgādina, ka saskaņā ar aizstāvības versiju noticis pārpratums, – L. Loena, kura patiešām paņēmusi kaklarotu, bijusi pārliecināta, ka par to ir samaksāts. Kad pēc 10 dienām noskaidrojies, ka tā tomēr nav, rota atdota veikalam. Tomēr apsūdzība gatavojas L. Loenai pieprasīt vismaz gadu ilgu cietumsodu. Ja 3. jūnijā viņa tiks atzīta par vainīgu, no ieslodzījuma aktrisei, kura pērn cietumā pavadīja divas nedēļas, neizvairīties. Tas savukārt nopietni sarežģī viņas iespējas atsākt karjeru, kas kopš 2007. gada faktiski apstājusies.

Izklaide

Šova “X Faktors” aizvadītās sezonas uzvarētāja Emilija (Emilija Bērziņa) un reperis Reiks (Arvis Šķirus) laiduši klajā savu pirmo kopdarbu “Tikai ar Tevi”. Dziesmas izdošanai tika izvēlēts 19. septembris, kas ir Emilijas dzimšanas diena.

Svarīgākais