“Laba Daba” piedāvās dzejas, dejas, teātra un mūzikas mijiedarbību

© Publicitātes foto

Jau pavisam drīz, no 12. līdz 14. jūlijam, notiks Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba“, kurā šogad Skatuves un starpžanru mākslas programmā dzeja, poētisms un eksperimenti mijiedarbosies ar ierastām un mazāk ierastām skatuves mākslas formām.

Šogad “Labas Dabas” programma tiek realizēta sadarbojoties ar Willa Teātri, teātra studiju “Kāpnes”, laikmetīgās dejas dejotāju apvienību “LDM5” un neatkarīgiem māksliniekiem.

Teātra studija “Kāpnes” festivālā izrādīs Viļa Plūdoņa poēmas “Atraitnes dēls” motīvos balstītu iestudējumu - kailportrets divpadsmit ainās ar tādu pašt nosaukumu. Willa Teātra izrāde “Putn ilgs” ir tapusi pēc somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejas krājuma “Kad gos smei”, ko latviešu valodā atdzejojis Guntars Godiņš. Izrādes režisors - Varis Pinķis. Savukārt dejas apvienība “LDM5” skatītājiem piedāvās vēl iepriekš neizrādītu skatuves mākslas darbu - “Meitene ar sērkociņiem”, kas tapis pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas motīviem. Izrādes būs skatāmas sestdien, 13. jūlijā, festivāla otrajā dienā uz Suņa skatuves jeb Šķūnī.

Uz Suņa skatuves būs arī plaša muzikāla un eksperimentāla programma. Piektdien skatuvi atklās Ufo ar devīzi “Izstāsti kādu joku!”, kurā būs gan nedzirdēti joki, gan muzikāli priekšnesumi. Sekos Pakistānas izcelsmes duets “Ashraf Sharif Khan & Viktor Marek”, kuru bieži dēvē par dvīņiem mūzikā - tradicionālās cītaras skaņas un elektroniskās mūzikas ritmi saplūdīs dejojamā kopumā. Pēc pusnakts skatuves programmu noslēgs eksperimentālās improvizācijas koncertnotikums “Tabula rasa”, kurā mūziķi radīs skaņdarbu “no baltas lapas”. “Tabula Rasa 18C” ir Willa Teātris vadītāja Kalvja Lasmaņa un skaņraža Kaspara Rolšteina inspirēta koncertsērija jeb platforma brīvdomātājiem, kas reizēm uztver spocīgus signālus viņpus mūzikas žanru paradigmu horizonta.

Sestdien pēc skatuves mākslas performancēm, programmu turpinās dzejas un mūzikas duets Marija Luīze Meļķe un Edgars Rubenis, tam sekos koncertnotikums “Tabula rasa 18C” ar vairāku mūziķu piedalīšanos. Savukārt, sestdienas vakara noslēgumā līdz pat rītam - dejojamās mūzikas DJ programma “Videoritmi”, kas, kā jau ierasts, notiks Ģirta Šoļa uzraudzībā.

Iepriekš jau izziņota mūzikas programma uz piecām skatuvēm, šī gada galvenie festivāla viesi būs “GusGus” no Islandes.

Izklaide

Šodien Andrejostā notika svētki "Riga Riverside Festival". Norisinājās Latvijas lielākās jūras burāšanas regates "Gulf of Riga Regatta 2024" buru jahtu parāde, bērnu burāšanas laivu "Optimist" paraugdemonstrējumi, starptautiski atzītu lielo vēja pūķu mākslinieku šovs, koncerts un dažādas darbnīcas bērniem un pieaugušajiem.

Svarīgākais