Džūkstē notiks pirmie Roka dziesmu svētki

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 29. jūnijā, Tukuma novada Džūkstē notiks pirmie “Roka dziesmu svētki”, kuros piedalīsies tādi pazīstami rokmūzikas vārdi kā Jānis Buķelis, Jānis Bukums, Jānis Frišfelds (trīs roka Jāņi!) un Atis Ieviņš, jaunā rokgrupa “Garu pagrabs”, kā arī vietējie kori un ansambļi.

Roka dziesmu svētku programmu veidos klausītājiem labi zināmas dziesmas - “Dzelzsgriezējs”, “Pēdējā pietura”, “Ziņģe par bailēm”, “Nāc dejot”, “Balāde par gulbi”, “Putni bez spārniem” un daudzas citas, “kurām vārdus zinām no galvas arī četros no rīta,” informē organizatori.

“Rokmūzikai vēsturiski ir liela nozīme Latvijas kultūrā un latviskās identitātes stiprināšanā. Mums ir, ar ko lepoties, ir ko parādīt! Šogad Džūkstē notiks pirmie Roka dziesmu svētki, un es ceru, ka šie rokmūzikas dziesmu svētki būs kā labas tradīcijas sākums, kas varētu vērsties kuplumā un plašumā. Arī senās tautas dziesmas un mūsdienās tas, ko saucam par klasisko mūziku, kādreiz bija sava veida rokmūzika. Dziedāsim kopā latviešu rokmūzikas klasiku un stiprināsim rokmūzikas pozīcijas kopējā kultūras laukā,“ tā Uģis Higo Glāzītis, Latvijas Rokmūzikas asociācijas pārstāvis.

Svētkos piedalīsies arī vietējie kolektīvi - Džūkstes kultūras nama jauktais vokālais ansamblis, Irlavas kultūras nama sieviešu koris “Irlava”, Šlokenbekas muižas bērnu vokālais ansamblis “Dūkurīši” - vietējie par Roka dziesmu svētkiem sakot, ka tie būšot lielākais vasaras notikums un priecājoties par tradīciju atdzimšanu. Proti, Džūkstē 1871. gadā Jāņa Bētiņa vadībā notikusi 170 koru sadziedāšanās, bet vēlāk divtūkstošo sākumā te dārdējis rokfestivāls “Viesulis”.

Izklaide

Pieminēt lielgabalus, pulveri un sprādzienus saistībā ar leģendārās grupas AC/DC Eiropas koncerttūri “Power Up” var vairāku iemeslu dēļ. Vispirms lielgabals rotā šīs tūres logo un koncerta noslēgumā dziesmas “For Those About to Rock (We Salute You)” pavadījumā dārd lielgabalu zalves. Taču galvenais ir jautājums: vai vecie buki – 76 gadus vecais Braiens Džonsons un 69 gadus vecais Anguss Jangs – vēl velk? Vai pulveris vēl sauss?

Svarīgākais