Īsfilmu festivāls izsludina 500 eiro naudas balvu bērnu un jauniešu veidotām filmām

© Unsplash

Latvijas bērni un jaunieši var piedalīties jaunā īsfilmu festivālā, kā arī saņemt naudas balvu 500 eiro un izrādīt savu filmu starptautiskajā īsfilmu festivālā "Manhattan Short", aģentūru LETA informēja festivāla "Baltic FilmTales" pārstāve Kristīne Kampenusa.

Festivāls "Baltic FilmTales" notiks pirmo reizi un piedāvā bērniem un jauniešiem iespēju veidot un prezentēt savas īsfilmas un attīstīt savu talantu kino mākslas jomā. Lai piedalītos festivālā, jauniešiem ir jāizveido un jāiesūta sava īsfilma ne garāka par sešām minūtēm. Tā var būt gan dokumentālā, aktierfilma, animācija.

Lai piedalītos festivālā, sava īsfilma ir jāpievieno vismaz "Full HD" formātā "YouTube" vietnē, aizsargājot to ar paroli un nosūtot saiti uz e-pastu "taisamkino@gmail.com" līdz 2024.gada 31.augustam, norādot vēstules tēmu - pieteikums "Baltic FilmTales" festivālam. Festivāls ir atvērts dalībniekiem līdz 20 gadu vecumam.

Bērniem un jauniešiem, kas piedalīsies "Baltic FilmTales" festivālā, būs īpašas priekšrocības. Uzvarētāja filma tiks demonstrēta visā Latvijā pirms festivāla "Manhattan Short" 2024.gada programmas, ļaujot tūkstošiem skatītāju apskatīt šo darbu. Labākajai filmai tiks piešķirta arī naudas balva 500 eiro. Turklāt dalībniekiem būs iespēja piedalīties noslēguma pasākumā un saņemt vērtīgas atsauksmes no pašmāju kino profesionāļiem, kas palīdzēs uzlabot viņu prasmes un attīstīt talantu.

Festivāla idejas iedvesmotājs ir režisors, scenārists un producents, kā arī pedagogs Staņislavs Tokalovs. "Es ticu, ka jaunieši ir nākotnes stāstnieki, un "Baltic FilmTales" ir lieliska iespēja viņiem izpausties un atrast savu balsi kino mākslā. Šis festivāls ir par radošumu, izaugsmi un aizraujošu piedzīvojumu pasaulē, kurā katrs var būt režisors," komentē Tokalovs.

4.oktobrī starptautiskā īsfilmu festivāla "Manhattan Short" atklāšanas ceremonijā Rīgā tiks paziņots bērnu un jauniešu īsfilmu festivāla "Baltic FilmTales" uzvarētāja vārds un pasniegta naudas balva 500 eiro.

6.oktobrī festivāla dalībnieki tiks aicināti uz īpašu seansu kinoteātrī "KSuns", kur tiks demonstrētas desmit labākās iesūtītās festivāla "Baltic FilmTales" īsfilmas, kā arī pasaules labākās īsfilmas no starptautiskā festivāla "Manhattan Short" šā gada programmas. Pēc filmu skates dalībniekiem būs iespēja pārrunāt savus sasniegumus un jaunākās kino tendences ar žūriju

Projektu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā.

Svarīgākais