“Citi Zēni” laiž klajā dziesmu par Jāņiem, odiem un meitenēm

© Publicitātes foto

Grupa “Citi Zēni” laidusi klajā savu jauno īsdziesmu “Ods & Papardes ”, kas veltīta vasaras saulgriežu svinībām un vēsta par, iespējams, šīs vasaras aktuālāko tēmu – odiem.

Humorīgā dziesma “Ods & Papardes” ir stiprināta ar videoklipu, kuru nudien ir vērts noskatīties - tajā visi grupas dalībnieki iejūtas odu lomā, dziedot, dejojot un izpildot odiem raksturīgas darbības.

Protams, arī teksts ir tā vērts, lai tajā ieklausītos. Rezumējot - “Citiem Zēniem” sanācis kārtējais gabals, kuram ir visas iespējas kļūt, kā minimums, par Jāņu dienas, bet varbūt arī visas vasaras hitu.

Grupas dalībnieks Dagnis Roziņš stāsta, ka Jāņu svinēšana viņam asocējas ar dabu: “Tas ir laiks zaļumos, pļavās, mežos un krastmalās, tāpēc mēs, “Citi Zēni”, nospriedām, ka tie nav svētki tikai cilvēkiem, bet svētki arī dzīvniekiem, jo sevišķi knišļiem. Un kā gan lai odi nepriecājas par kuplo svētku galdu, kas viņiem tiek sarūpēts ik gadu, kad pilsētas tiek izslaucītas no cilvēkiem un katrs sevi cienošs vasaras saulgriežu svinētājs izbrauc pie dabas baudīt tās piedāvātos labumus! Mūsu iztēlē odi šos svētkus varētu sagaidīt tieši tādā gaisotnē, kādā jūs to varat dzirdēt dziesmā.”

“Ods & Papardes” ir viena no nedaudzajiem skaņdarbiem, ko “Citi Zēni” iedala formātā īsdziesma. Tiesa, tam nav nekāda sakara ar hronometrāžu, jo dziesma ir gluži pieklājīgā divarpus minūšu garumā - “tās ir nelielas, nereti grupas skanējumam neordināras dziesmas, kas ataino sabiedrībā aktuālas tēmas, svētkus un notikumus,” tā to definē “Citi Zēni”. “Šis ir brīnišķīgs veids, kā varam brīvāk eksperimentēt ar skanējumu, atkāpties no ierastajiem dziesmu rakstīšanas paradumiem vai rokraksta. Šī dziesma ir par odu. Un meitenēm. Un nedaudz arī par alu,” rezumē grupas dalībnieks Toms Kagainis.

Izklaide

VEF Kultūras pilī 20. oktobrī ar īpašu koncertu viesosies savulaik megaslavenais dāņu elektroniskās mūzikas duets “Laid Back” – Tims Štāls (vokāls, taustiņi, bass, bungas) un Džons Guldbergs (vokāls, ģitāra, bass). Ja nu kādam šīs grupas vārds pagaisis no atmiņas, tad tādus gabalus kā “Bakerman” un it īpaši “Sunshine Reggae” laikam jau nu zinās visi.