Gaidot Jāņus, "Tautumeitas" izdod video dziesmai "Danco, Jāni"

© Publicitātes foto

Grupa “Tautumeitas” izdevusi ekspresīvu un interesantu dziesmas “Danco, Jāni” videoklipu, savukārt par 22. jūnija rītā ieplānoto koncertrituālu Daugmales pilskalnā Ķekavas pusē ir labas ziņas, ir sliktas ziņas un ir informatīvas ziņas.

Iesākumā par labajām un sliktajām ziņām - 22. jūnija rītausmas koncertrituāla pasākums ir pilnībā izpārdots, kas, protams, ir labas ziņas “Tautumeitām”, bet sliktas tiem, kuri bija atlikuši biļešu iegādi uz pēdējo brīdi. Kā zināms, 22. jūnijā “Tautumeitas” sagaidīs apmeklētājus īpašā rītausmas koncertrituālā Daugmales pilskalnā, bet koncerts sāksies mazliet ātrāk par paredzēto, proti, jau pulksten 3.30 no rīta, “lai vēl ilgāk izdzīvotu saules un dabas maģisko mošanos un kopā radītu patiesi īstenu rituāla sajūtu” - tā ir informējošā ziņa.

Un vēl viena informējoša ziņa. Koncerta norises vieta - Daugmales pilskalns - ir valsts nozīmes arheoloģisks piemineklis, kas iekļauts Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā un pieprasa īpašu pietāti un neiejaukšanos dabas procesos tā apkārtnē. Šī iemesla dēļ apmeklētāji aicināti būt pacietīgi saistībā ar piekļūšanu koncertvietai un laicīgi plānot ierašanos. Tā kā autostāvvietas zonā vietu skaits ir ierobežots, apmeklētāji tiek mudināti izmantot pēc iespējas mazāku skaitu auto un būt draudzīgiem - braukt kopā. Autostāvvieta būs atvērta no pulksten 2.00, bet pilskalna teritorija no pulksten 2.30.

Gatavojoties vasaras saulgriežu svinībām un gaidāmajam koncertrituālam, “Tautumeitas” izdevušas svētku vēstnesi - dziesmu “Danco, Jāni”, kurai nu tapis arī videoklips. “Mītiskajam Jānim piemīt divas dabas - pretmeti, kuros dzīvojam saulgriežu laikā,” stāsta videoklipa režisore Dārta Apsīte. ““Tautumeitas” šajā stāstā pārtop par liminālās starptelpas turētājām. Tās vienlaicīgi ir gaisma un tumsa, labais un ļaunais, cilvēciskais un pārdabiskais. Pazūd robežas, kur beidzas viena un sākas otra. Uguns savienojas ar ūdeni, diena ar nakti, un viņas - tāpat kā Jānis - satur šo pasauli kopā.”

Izklaide

Dziedātāja Elise DeMae izdevusi jaunu singlu “I Wanna Be Her”. Elise ir latviete, kas šobrīd studē un dzīvo Losandželosā, bet līdz tam dziedājusi vokālajā grupā “Insomnia”, bekvokālus Laimai Vaikulei un piedalījusies daudzos citos projektos.

Svarīgākais