Dziesminieks Kolosovs savam video piesaista Kultūras akadēmijas jauniešus

© Publicitātes foto

Sevi nupat dziesminieka statusā pieteikušais Aldis Kolosovs šo ceturtdien, 19. jūnijā, grāmatnīcas “Robert’s Books” pagalmā nelielā koncertā atrādīs savu debijas albumu. Tā ieskaņai viņš piedāvā video dziesmai “Tā meitene”, ko izveidojuši Latvijas Kultūras akadēmijas jaunie mākslinieki.

Dziesma “Tā meitene” ir viens no dziesminieka Alda Kolosova debijas albuma “Neesam sīkumaini” skaņdarbiem, kas radīts ar Kārļa Vērdiņa dzeju. Tā video scenārija autors ir Edgars Šubrovskis, bet viņa ieceri realizējuši Latvijas Kultūras akadēmijas jaunieši.

Par filmēšanas aizkulisēm stāsta režisore Emma Daniela Grāpe: “Videoklipa veidošana bija liels izaicinājums - tā bija mana pirmā pieredze audiovizuāla darba režijā, tāpēc pirmām kārtām paldies Edgaram Šubrovskim un Aldim Kolosovam, kuri uzticēja man šo projektu, un visai filmēšanas komandai, kas to padarīja par skaistu rezultātu. Atvērtajiem un pretimnākošajiem aktieriem - Agatei Kristai un Artim Jančevskim - nācās papūlēties, lai tiktu galā ar negaidītiem izaicinājumiem filmēšanas laukumā, piemēram, maģiski augošajiem vēderiem un gandrīz litram izdzertās apelsīnu sulas, pārfilmējot ainu vairākas reizes... Jāuzteic mūziķi, kas nav profesionāli aktieri, taču uzticējās manām režijas iegribām un klipā izskatās gluži jauki. Kopumā aizvadījām atmosfēriski vieglu un aizraujošu filmēšanu - esmu priecīga par iznākumu!”

Aldis Kolosovs ir pieredzējis mūziķis, taču jauns dziesminieks, kurš sacer dramaturģiskas dziesmas, bet ikdienā spēlē klarneti orķestrī “Rīga” un pasniedz tās spēli bērniem mūzikas skolā. Albums “Neesam sīkumaini” ierakstīts Ingus Baušķenieka studijā. Grupā pats Aldis ir pie klavierēm un mikrofona, Edgars Šubrovskis pie basa, Edgars Rubenis pie ģitārām, bet pie bungām - Niks Moss Rodžerss.

Izklaide

VEF Kultūras pilī 20. oktobrī ar īpašu koncertu viesosies savulaik megaslavenais dāņu elektroniskās mūzikas duets “Laid Back” – Tims Štāls (vokāls, taustiņi, bass, bungas) un Džons Guldbergs (vokāls, ģitāra, bass). Ja nu kādam šīs grupas vārds pagaisis no atmiņas, tad tādus gabalus kā “Bakerman” un it īpaši “Sunshine Reggae” laikam jau nu zinās visi.