Alise Kante sveic klausītājus ar ēterisku dziesmu un vasarīgu klipu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Alise Kante un džeza ģitārists Āris Ozols radījuši rotaļīgi vieglu, ēterisku un saulgriežu laikam piemērotu dziesmu „Bezgalīga telpa”. Neskatoties uz dziesmas gaisīgo noskaņu, tās vēstījums liek ieklausīties.

Dziesmas “Bezgalīga telpa” mūzikas autors ir Āris Ozols, bet vārdus sarakstījusi pati Alise. Dziesmas ieraksta tapšanas procesā piedalījušies arī bundzinieks Mareks Logins, kontrabasists Pēteris Liepiņš un perkusiju meistars Ainis Zavackis. Stilistiski dziesmā jūtama viegla džeza mūzikas noskaņu “latino” ritmos.

„Mūsdienu popmūzikas klāstā es vēlos klausītāja uzmanību pievērst arī džezīga skanējuma krāsām, saglabājot melodiskumu un dejisku ritmisko pulsāciju, kas būtu uztverams un saprotams plašākam klausītāju lokam, ne tikai mūzikas gardēžiem,” klāsta Alise. Plašākai auditorijai viņa vairāk pazīstama kā Intara Busuļa Abonementa orķestra komandas dalībniece, taču Alise piedalījusies arī daudzos citos muzikālajos projektos, kā arī aizrāvusies arī ar teātra mākslas pasauli, debitējot ar nozīmīgām lomām mūziklā „Agrā Rūsa” un rokoperā „Lāčplēsis” (2023), bet rudenī plānots piedalīties Rēzijas Kalniņas režisētajā Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna mūziklā „PaGalms”.

Savukārt ar Āri Ozolu dziedātāja sadarbojās jau vairāk nekā desmit gadus, izpildot džeza klasiku, veidojot latviešu tautasdziesmu un dažādu komponistu skaņdarbu interpretācijas, kā arī radot savu oriģinālmūziku džeza žanrā. Šobrīd notiek arī kopīga albuma tapšanas process. Dziesmas “Bezgalīga telpa” “vēstījums atgādina par to, cik liels resurss mums tiek dots ārpus cilvēka mākslīgi radītām laika uztveres robežām, proti, tas ir šeit un tagad. Mirklis, kad apstājas laiks un viss, kas mums ir apkārt, kļūst par bezgalīgu telpu - vietu, kur ikviens var gūt patiesu laimes sajūtu, baudot nesteidzības mirkli.”

„Pati šo Bezgalīgās telpas klātesamības sajūtu visspilgtāk rodu dabā,” atzīst Alise. “Protams, arī dziedāšanas procesā un pavadot laiku ar bērniem!”

Dziesmas videoklips akcentē Latvijas dabas skaistumu un pilnbriedu, kas, vasaras saulgriežiem tuvojoties, “ir kā atgādinājums, ka mums apkārt ir tik daudz iespēju, kur gūt spēku un veldzēties nesteidzīgā mierā.” Klipa autors - Toma Auziņš.

Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” 8. novembrī uzstāsies poļu-kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā, emocionālā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus.

Svarīgākais