Reperis xantikvariāts klipā izvirza savu versiju par "Titānika" grimšanu

© Publicitātes foto

Pašmāju reperis xantikvariāts (īstajā vārdā Reinis Jurkovskis) izdevis jaunu singlu “Rotaļā” un spilgtu tā videoklipu. Tas noteikti iekritīs skatītāju acīs kaut vai ar to, ka ataino klasisko “Titānika” slīkšanas ainu, tikai krietni citādākā versijā…

Stilīgā dziesma “Rotaļā” ir pirmais singls no xantikvariāta gaidāmā albuma “nu, tad čau!” Videoklipu režisējis Toms Upītis, producējis Mikus Zarāns un “Policy Productions”.

“Uz [“Titānika”] plosta bija gana daudz vieta gan džekam, gan Rouzai. Tas ir zinātniski pierādīts. Savukārt tas, kas nav zinātniski pierādīts, vai uz plosta pietiek vietas tādam džekam kā xantikvariāts un visam viņa talantam. Šo hipotēzi izvirzījām, pētījām un rezultātā arī veiksmīgi pierādījām,” savu izklāstu par klipu piedāvā režisors Toms Upītis. “Ja jokus pie malas, tad jāteic, ka šis video necenšas būt ezotērisks iekšējo pārdzīvojumu ekranizējums, kas aicinātu klausītājus un skatītājus dziļi introspektīvi palūkoties uz sevi un meklēt kādu sen neskartu dvēseles stīgu. Šis ir klips, kurā xantikvariāts ir okeāna vidū uz plosta un romantiski veido monologu ar zvaigžņotajām debesīm. Klipa esence ir gaužām praktiska - radīt ko skaistu bez pašmērķīgas apgarotības.”

xantikvariāts ir viens no spilgtākajiem jaunās paaudzes pašmāju reperiem, kuru droši vien zina katrs, kas ikdienā seko līdzi hiphopam Latvijā. Viņš pats sevi dziesmās dēvē par “jaunās skolas vectēvu” un “jaunās skolas Tupaku”. Kolorītais xantikvariāts viesmūziķa statusā tiek piesaistīts teju visiem hiphopa (un ne tikai hiphopa) projektiem, bet viņa štata vieta šobrīd ir repa supergrupa “Banda Banda”. Šogad no viņa sagaidāmi vairāki singli un beidzot arī soloalbums, kas pievienosies repera katalogam, blakus tādiem šedevriem kā “Siera Plate” un “Siera Plate 2”.

Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” 8. novembrī uzstāsies poļu-kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā, emocionālā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus.

Svarīgākais