Rīgā uzstāsies baltkrievu postpanka sensācija "Molchat doma"

© Publicitātes foto

Koncertzālē “Palladium” savas pasaules turnejas ietvaros 13. novembrī viesosies baltkrievu postpanka sensācija un hita “Sudno (Boris Ryzhy)” autori “Molchat doma”.

“Molchat doma” iedvesmojušies no tādām mūzikas leģendām kā “The Cure”, “Siouxsie and the Banshees”, “Depeche Mode” un “Human League”, bet tās mūziku melomāni nereti salīdzina pat ar “Joy Division”, “Bauhaus” un citiem žanra grandiem. 2017. gadā Minskā dibinātā grupa “Molchat doma”, kuras mūziķi šobrīd mitinās Losandželosā, pazīstama ar savu tumši gotisko, taču vienlaikus dejojamo postpanka, “new-wave” un sintpopa skanējumu.

Grupas sastāvā ir trīs dalībnieki - dziļi monotonās balss īpašnieks Jegors Škutko, ģitāras, sintezatoru un bungu mašīnas virtuozs Romāns Komogorcevs, kā arī basģitārists un taustiņinstrumentu meistars Pāvels Kozlovs.

Milzīgu popularitāti un starptautisku atzinību grupa sasniedza 2020.gadā, kad tās dziesma “Sudno (Boris Ryzhy)” kļuva par platformas “TikTok” hitu un tika iekļauta vairāk nekā 100 000 dažādos “TikTok” video. Pateicoties šiem panākumiem, dziesma ieņēma otro vietu “Spotify Global Viral” Top 50 un pirmo vietu ASV “Viral 50” topā, savukārt albums “Monument” uzkāpa līdz neticami augstajai 21. vietai “Billboard” Top 200.

2022. un 2023.gadu grupa pavadīja pasaules turnejā, spēlējot izpārdotus koncertus ASV, Eiropā un Austrālijā un pa ceļam iegriežoties arī festivālos “Coachella”, “Cruel World” un “Primavera”. 2024. gada beigās grupa atkal dosies gadu ilgā tūrē, uzstājoties arī Latvijā. Jāpiebilst, ka daļu no koncertu ienākumiem “Molchat Doma” ziedojuši Ukrainas atbalstam un ir vieni no tiem mūziķiem, kas publiski nosodījuši Krievijas agresiju.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais