Britu salās svinēs Jāņus ar "Līviem", "Sudden Lights", Gacho un citiem uz skatuves

© Publicitātes foto

No 21. līdz 23. jūnijam Lielbritānijā, Northemptonšīrā, “Daugavas Vanagu fonda” lauku īpašumā “Straumēni” notiks ikgadējais “Bērzes Strazdu Jāņu festivāls 2024”, kur latvisko tradīciju gaisotnē varēs atzīmēt kopā būšanu, draudzību un vasaras saulgriežus.

“Bērzes Strazdu Jāņu festivāla” muzikālais piedāvājums solās būt patiešām iespaidīgs - uzstāsies Latvijā populāri mūziķi un grupas. Pirmās dienas programmā paredzēta grupu “Apvedceļš”, “Līvi”, “Sudden Lights” un “Bruģis” uzstāšanās, bet otrajā dienā uz skatuves kāps Gacho, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, Rassell un Sabīne Berezina. “Riga Reggae”, Zeļģis un “Z-Scars”.

“Bērzes Strazdu Jāņu festivāls” ir lielākā ārzemēs dzīvojošo tautiešu satikšanās un svētku svinēšanas vieta.

Festivāls kārdina ar aktuālo latviešu populāro mūziku, bet netiek aizmirsts arī par tradīcijām - “Līgotavā” ar īpaši veidotu kultūras programmu šogad piedalīsies latviešu tautas deju kolektīvi, kori un folkloras kopas no Apvienotās Karalistes: LDS “Galophop”, VPDK “Jautrais pāris”, TDK “Rakstā”, SDK “Virpulis”, BDK “Kastanītis”, BDK “Kaķīši”, BDK “Jumītis”, trio “Pilnmēness” un Burtonas teātris “Strops”. Apmeklētāju dziedātparsme tiks pārbaudīta Jāņu festivāla karaoke čempionātā, uzvarētājam dodot iespēju uzstāties uz Jāņu lielās skatuves. Atzīmējot saulgriežus, kulminācijā tiks degts lielais Jāņu ugunskurs.

Izklaide

Pieminēt lielgabalus, pulveri un sprādzienus saistībā ar leģendārās grupas AC/DC Eiropas koncerttūri “Power Up” var vairāku iemeslu dēļ. Vispirms lielgabals rotā šīs tūres logo un koncerta noslēgumā dziesmas “For Those About to Rock (We Salute You)” pavadījumā dārd lielgabalu zalves. Taču galvenais ir jautājums: vai vecie buki – 76 gadus vecais Braiens Džonsons un 69 gadus vecais Anguss Jangs – vēl velk? Vai pulveris vēl sauss?

Svarīgākais