Marta Grigale publicē Tallinā tapušu "meiteņu roka" dziesmu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Marta Grigale publicējusi savu jaunāko dziesmu “Pretty Little Thing”, kas ir jau ceturtais singls no angļu valodā tapušajām dziesmām.

“Pretty Little Thing” radīta dziesmu rakstīšanas nometnes laikā Tallinā. “Mums nebija nekādas vēlmes rakstīt kārtējo mīlas balādi,” stāsta Marta. “Mēs vienkārši gribējām izbaudīt procesu, izveidot kaut ko vieglu un lipīgu.”

Šie Martas piesauktie “mēs” ir no itin starptautiskas komandas - kopā ar mūsu dziedātāju studijā strādājuši igauņi Rauls Ojama, Sofia-Liis Liiv un Maria Kallastu, bungas iespēlējis Martas vīrs Kaspars Grigalis, bet britu mūziķis Kristofers Hariss veicis dziesmas skaņas gala apstrādi. “Rakstot šo dziesmu, mēs visi jutāmies tā, it kā būtu piedzīvojuši vienu un to pašu pieredzi kādā savā dzīves posmā,” stāsta Marta. “Tāpēc mēs ceram, ka klausītāji varēs iejusties dziesmas vēstījumā.”

Mīlas balāde tā nudien nav - sanācis pārsteidzoši kustīgs “meiteņu roka” gabals, kuru caurstrāvo Martas pēdējā laikā piekoptais ļoti gaišais un dzīvespriecīgais skanējums. Arī pati dziedātāja neslēpj, ka par vienu no iedvesmas avotiem izvēlēts Olīvijas Rodrigo dzīvais poproka skanējums, tāpēc ““Pretty Little Thing” apvieno enerģiskus vokālus ar jaudīgām ģitārām un bungām.” Jāpiebilst, ka arī dziesmas liriku video padevies ļoti gaisīgs un sievišķīgs - Martai piestāv!

Pašlaik dziedātāja strādā pie vairāku dziesmu kolekcijas angļu valodā, kas tiks apkopotas minialbumā jeb EP un pie klausītājiem nonāks rudenī.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais