Mežaparka estrādē uz skatuves vienlaikus kāps vairāk nekā 130 čellisti

© Publicitātes foto

Gan pieredzējuši čellisti, gan jaunieši, kas vēl apgūst čella spēli, ir apvienojušies “Melo-M mega orķestrī” un aktīvi gatavojas 9. jūlija koncertam, kas notiks Mežaparka Lielajā estrādē.

“Melo-M mega orķestra” lielkoncerts jau kļuvis par labu tradīciju, kas orķestra daudzskaitlīguma dēļ jau spējis iekarot arī Mežaparka Lielo estrādi. Desmit gadu laikā orķestra dalībnieku skaits ir trīskāršojies un motivējis uzsākt čella spēli ļoti daudz jauniešiem. Šogad orķestra sastāvam pievienojies īpaši daudz bērnu - pašai jaunākajai orķestra dalībniecei ir tikai seši gadi!

“Ir liels gandarījums par iespēju muzicēt tik lielā čellistu sastāvā un, protams, priecēt un pārsteigt koncerta klausītājus ar tik grandiozu un unikālu čellu skanējumu. Prieks, ka čellistu skaits Latvijā ik gadu pieaug, iedvesmojot vienam otru,” saka grupas “Melo-M” līderis, čellists Kārlis Auzāns. Jāpiebilst, ka tik vērienīga čellistu apvienošanās uz vienas skatuves ir unikāls notikums ne vien Latvijā, bet arī pasaulē.

“Melo-M mega orķestra” izpildījumā gaidāmi labi zināmu un iemīļotu skaņdarbu atskaņojumi, kas popularitāti ieguvuši visā pasaulē, kā arī komponista Kārļa Auzāna orģinālskaņdarbi, kas īpaši radīti šim koncertam vairāk kā 130 čelliem un perkusijām.